Többezer szlovákiai egyetemista vesz részt idén az ún. Work and Travel programban. Többnyire az Egyesült Államokban vállalnak nyári munkát. A különbség az, hogy míg az előző években főként a pénzszerzési lehetőség motiválta a diákokat, mostanra a tapasztalatszerzés került előtérbe.

 

 

„Idén csaknem háromezer vízumkérvény érkezett, ami 300-zal több mint tavaly. A kérvényeket jelenleg is jováhagyási folyamatban vanak. A work and travel egy nagyon jó lehetőség arra hogy a diákok megismerjék az amerikai kultúrát és hogy a sajátjukat megismertessék az amerikaiakkal” – nyilatkozta Stephanie Fitzmaurice, a pozsonyi amerikai nagykövetség szóvivője.

 

 hirdetes_810x300  

 

A jelentkezési határidő már lezárult, de az ügynökségek még mindig kínálnak külföldi munkalehetőségeket a vendéglátás területén, illetve különböző farmokon és hotelekben.

 

 

Évről évre nagyobb az érdeklődés a külföldi munka iránt.  Nem is csoda, hisz az Egyesült Államokban óránként 7-10 eurót is megkeresnek. Nem csak Amerika, de Kanada és Új -Zéland is a kedvenc célpontok közé tartozik. A diákok tanulmányi útra, illetve dolgozni mehetnek.

 

 

 

Forrás: Ta3

Nyitókép: studentsgoabroad.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!