Schiffer András, a Lehet Más a Politika (LMP) magyarországi mozgalom alapítója és vezetője lemond minden tisztségéről, és távozik a politikából. Döntését hétfőn jelentette be.

 

Schiffer András döntése indokai között megemlítette, hogy ez a parlamenti ciklus nagyon élesen megmutatta, ha nincs meg a szellemi erőtér, ami stabilitást adna egy rendszerkritikus politikának, a párt nagyon nehezen tud áttörni.

 

„Amikor például berobban egy ilyen globális migrációs krízis a magyar nyilvánosságba, egy rendszerkritikus pártnak nem csak arra van szüksége, hogy rögtön és ne pár hónapos késlekedés után legyen megalapozott, világos, markáns véleménye, de egy szellemi erőtérre is, hogy azt hatékonyan tudja közvetíteni.”, mondta Schiffer.

 

 hirdetes_810x300  

Hozzátette: 2018-19-ben nem akar indulni egyik választáson sem. „Brüsszelbe soha nem akartam kimenni, önkormányzati választáson meg soha nem is jelöltettem magam” – fogalmazott a politikus.

 

Kijelentette ugyanakkor, hogy az LMP körüli szellemi erőtér felépítésén is dolgozni szeretne a jövőben. Közéleti szerepvállalását várhatóan egy alapítványon keresztül képzeli el.

 

Schiffer András szerint szomorú valóság az, hogy a környező országokban nemcsak a rendszerkritikus, hanem egyáltalán a társadalmi mozgalmak – szakszervezetek vagy akár egyházi mozgalmak – jóval erősebb lábazatokon állnak. „Ebben az országban egy nyüves általános sztrájk nem volt a rendszerváltozás óta” – fogalmazott.

 

Schiffer a társelnöki posztról június 1-jével, mandátumáról augusztus 31-gyel mond le, és nem indul a 2018/19-es választásokon sem.

 

„Számomra mindig felfoghatatlan volt, amikor pár tíz-, vagy százezer forint alapján döntött valaki a saját politikai sorsáról. A politika sohasem válhat megélhetési kérdésé.”, mondta Schiffer az interjúban.

 

MTI, Index.hu

Nyitókép: Pestisracok.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!