Robert Fico miniszterelnök a mai nap során tárgyalt az Európai Bizottság elnökével, Jean-Claude Junckerrel és Donald Tuskkal, az Európa Tanács elnökével is a szlovák EU-elnökségről.

 

Juncker az egyeztetések után elmondta, hogy mindkét fél részéről elhangzottak aktuális és fontos kérdések, és rendkívül konstruktív párbeszéd zajlott a felek között. A sajtótájékoztatón Fico kiemelte, hogy a beszélgetés során biztosította partnereit, hogy a kormánya készen áll a nagy kihívások teljesítésére és a hazai politikai élet nem lesz hatással az ország elnökségi teljesítményére.

 

 

 hirdetes_810x300  

Egyeztették továbbá a szlovák és az uniós bevándorlási és menekültügyi álláspontokról is, amiben a kormányfő szerint vannak olyan részek, ahol nincs egyezség és nehéz lesz megállapodni.

 

A miniszterelnök továbbá hangsúlyozta, hogy a parlamenti választásokat követő kormányalakítás során a szlovák EU-elnökség nagyon fontos kérdés volt. Szerinte azért is akartak egy stabil kormány alakítani, hogy az elnökség idején megfelelően teljesítsenek, mivel ez egy nagy kihívás az egész ország számára.
teraz.sk
borítókép: ec.europa.eu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!