Boris Kollár, a Sme rodina politikai mozgalom elnöke ma három képviselőjét zárta ki a mozgalom soraiból: Martina Šimkovičovát, Peter Marčekot és Rastislav Holúbeket. Ezzel Kollár frakciójának száma 8 főre csökkent.

 

„Szeretnék bocsánatot kérni, amiért ilyen embereket szerepeltettem a szavazólistán. Ez a három, már csak volt párttagunk, mindig ellentétesen szavaztak”, mondta Kollár mai sajtótájékoztatóján.

 

A három kizárt képviselőből kettő volt párttag, Šimkovičová csupán a pártlistán szerepelt.

 

 hirdetes_810x300  

Šimkovičová nem adja vissza mandátumát

 

Milan Krajniak felszólította a képviselőnőt, hogy adja vissza mandátumát, mivel egy alkalommal kollégája, Holúbek szavazókártyájával szavazott (sajátját otthon hagyta). Erre Šimkovičová természetesen nem hajlandó:

 

„A mandátumom nem adom vissza. Az autó-utánfutókról szavaztunk, aminél az egész mozgalom megegyezett, hogy igennel szavaz. A kolléga szórakozott volt, és ott felejtette a kártyáját, épp a pultnál beszélgetett. Kezével intett, hogy szavazzak, és én teljes mértékig elismerem amatőr hibámat, hogy spontán reakcióból megnyomtam a gombot”

 

ismerte el Šimkovičová a történteket, majd hozzátette, hogy ezért a hibáért vállalja a felelősséget.

 

Procházka: Nincs szükségünk senkire

 

Procházka tagadta, hogy a három kitaszított képviselővel tárgyalnának az együttműködésről. „Nem zárom ki a egyezkedést egyetlen téma esetében sem, de ez nem téma. Nem folyik semmilyen tárgyalás. A Sme rodina belső problémáit oldja meg a Sme rodina.”, mondta a Sieť elnöke.

 

Kollárt Krajniak manipulálja

 

Boris Kollár egy neurotikus személyiség, aki nem képes vezetni a pártot, mint politikus, tehetetlen – legalábbis a három kizárt képviselő szerint. Ezzel kapcsolatos állásfoglalásukat Marček olvasta fel sajtótájékoztatójukon.

 

„Kifogásaink voltak durva szóhasználatai miatt”, állítják. Szerintük Kollár csak egy bábu, akit Milan Krajniak, egy manipulátor irányít, aki Kollár segítségével akart bekerülni a parlamentbe.

 

Többek között azt is Kollár szemére vetették, hogy a Sme rodina épp vulgáris szókincse miatt nem tagja az Ellenzéki Tanácsnak.

Ők is azt nyilatkozták, hogy egyetlen párthoz vagy frakcióhoz sem terveznek csatlakozni.

 

HNonline.sk

Nyitókép: Hlavnespravy.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!