Egy évvel meghosszabbította az Oroszország ellen a Krím félsziget elcsatolása miatt hozott szankcióit az Európai Unió – jelentette be közleményben az uniós tanács pénteken.

 

A kereskedelmi és befektetési tevékenységeket korlátozó intézkedések a most hozott döntés értelmében 2017. június 23-ig maradnak érvényben – derül ki a közleményből.

 

Tegnap egy szentpétervári fórumon találkozott Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ez volt az első hivatalos látogatás az Európai Unió bármely vezetője részéről Oroszországba a Krím elcsatolása és az ezt követő nyugati szankciók óta.

 

 hirdetes_810x300  
Russian President Vladimir Putin (R) meets with European Commission President Jean-Claude Juncker on the sidelines of the St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF 2016) at the Konstantin (Konstantinovsky) Palace outside Saint Petersburg on June 16, 2016. / AFP PHOTO / OLGA MALTSEVA
forrás: kyivpost.com

 

Juncker azt mondta, hogy a feszültséget csak folyamatos párbeszéddel lehet oldani. Hangsúlyozta, hogy Oroszország ukrajnai tevékenysége rendkívüli mértékben aláásta Európa biztonságérzetét és a szankciók megszüntetése csak akkor lehetséges, ha Oroszország a minszki egyezményt maradéktalanul betartja.

 

MTI/hu.euronews.com
borítókép: economist.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!