„Megtudtuk, hogy Kaliňák miniszter úr provokátorokat akar megbízni, hogy hiteltelenné tegyen bennünket“, mondta Igor Matovič, az OĽaNO-NOVA elnöke mai sajtótájékoztatóján, a ma délután 5 órakor, az ellenzék által szervezett megmozdulással kapcsolatban. Matovič állítása szerint ezt az információt a Smeren belülről szerezte.

 

A facebokon három helyen is meghirdetett eseményre csak az egyik profilon több mint 3600 „részt veszek“ visszajelzés érkezett. Richard Sulík, az SaS elnöke felszólított mindenkit, hogy utaítsanak el mindenféle erőszakot. „Nincs szükség erőszakra, hogy bebizonyítsuk a két Robertnank, hogy egyiküknek nincs helye a belügyminisztériumi székben, a másikuknak pedig el kéne költöznie“, mondta a liberálisok vezére.

 

Sulík arra is felhívta a figyelmet, hogy két dolog miatt is szégyenkezhet majd Szlovákia a soros EU-elnökség idején.

 

 hirdetes_300x300  

Egyrészt az európai minisztereknek egy olyan ember mellett kellene ülnie, aki ellen a Bašternák-ügy kapcsán nyomozás indult. „A másik ok pedig Robert Fico, (…) mert egy áfacsaló lakásában lakik“, mondta Sulík.

 

Hozzátette, elégedett lenne, ha a mai megmozduláson 3000 ember venne részt. Matovič szerint ez lesz a történelemben a legnagyobb tüntetés, ami egy politikus háza előtt zajlik.

 

Hnonlone.sk

Nyitókép: Hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!