Frissítve: 11.05 Dakkában, Banglades fővárosában véget ért az a túszdráma, melynek során fegyveresek több mint 35 embert ejtettek túszul egy főleg külföldi turisták és diplomaták által látogatott kávézóban.

 

A különleges egységek hat terroristát megöltek, 13 túszt, köztük három külföldit kiszabadítottak. Huszan azonban meghaltak. Többségüknek még a pénteki rajtaütés során a tettoristák elvágták a torkát, tájékoztatta a sajtót Ašraf Caudhri tábornok.

 

Amint arról beszámoltunk, Dakka diplomata negyedében péntek este heves tűzharc tört ki a támadás során, a felfegyverzett, túszejtő támadók számát a rendőrség 6-8 főre becsülte.

 

 hirdetes_810x300  

Áldozatok vannak

 

A kommandós-egység vezetője elmondta, hogy az éttermet kitisztították, az akció viszont még folytatódik. A hatóságok ugyanis további elkövetők után nyomoznak, akikből akár 10 is lehetett.

 

Dakka2
Kép: SME.SK

 

A kiszabadított három külföldi közül kettő Srí-lankai, egy pedig japán, aki lövési sérülést szenvedett. A túszok között sajnos 20 áldozat. A bangladesi erők a rajtaütés előtt megpróbáltak tárgyalni a terroristákkal, ami nem vezetett eredményre.

 

Japán és Olaszország aggódik

 

A japán kormány bejelentése szerint az étteremben a kimenekített japán illetőn kívül további hét japán állampolgár volt, akikről egyelőre nincs semmilyen információ.

 

Az olasz nagykövetség korábban jelezte, hogy hát olasz is van a túszok között.

 

SME/DenníkN

 

Nyitókép: washingtonpost.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!