Mint arról a tegnapi nap folyamán beszámoltunk, a brit Lewis Hamilton indulhatott az élről hazai versenyén Silverstone-ban. A címvédő Mercedes pilóta a vasárnapi futamon rajt-cél győzelmet aratott, így negyedszer nyerte meg hazai versenyét.

 

A futam nagyon nehézkesen indult, hiszen a versenyigazgatóság úgy döntött, a biztonsági autó mögött rajtolnak a túl sok víz miatt a pályán.

 

Öt kör után kezdődhetett a verseny és elindult a hajsza. Többen úgy döntöttek, rögtön az elején bemennek a bokszba kereket cserélnil.

 

 hirdetes_810x300  

Az élen Lewis Hamilton haladt, őt követte Nico Rosberg és Max Verstappen. A Red Bull fiatal pilótája a 16. körben megközelítette Nico Rosberget, majd egy szép manőverrel meg is előzte őt.

 

Max Verstappen (NLD) Red Bull Racing RB12
Max Verstappen (NLD) Red Bull Racing RB12

 

Ahog elkezdett száradni az ideális ív, a Ferrari pilótája kockáztatott és elsőként cserélt száraz pályára alkalmas abroncsokra. A német húzása korainak bizonyult, ugyanis a második körében megpördült és több pozíciót is vesztett. Fernando Alonso szerencséjére éppen a gumifalnál állt meg.

 

A futam végéhez közeledve ismét egymásra talált Verstappen és Rosberg, ezúttal fordított sorrendben. Nico Rosberg előzte meg a fiatal holland pilótát és a csapattársát vette üldözőbe.

 

Hiába növelte a tempót Rosberg, már nem sikerült utólérnie márkatársát. A végére technikai hiba is hátráltatta.

 

A futamot végül a hazai pálya előnyét élvező Lewis Hamilton nyerte meg, zsinórban harmadszor. Rosberg végül bejött a második helyen Verstappen előtt, a másik Red Bull pilóta Daniel Ricciardo lett a negyedik, míg Kimi Raikkonen az ötödik. Sebatian Vettel a Ferrari német világbajnoka gyenge futamot teljesített, csupán a kilencedik helyen zárta a Brit Nagydíjat.

 

A futam végeredménye:

 

IMG_0397

 

Képek forrása és nyitókép: XPB Images

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!