Ma újabb tüntetés lesz 18.00 órától Pozsonyban a Bonaparte lakáskomplexum előtt (Facebook-esemény itt). Emellett Zsolnán is hasonló megmozdulásra várják az embereket. A megmozdulást továbbra is az ellenzéki OĽaNO–NOVA és a Szabadság és Szolidaritás (SaS) szervezi. A megmozduláson az MKP elnöke, Menyhárt József is felszólal.

 

Az ellenzék szándéka, hogy rendszeres tüntetésekkel fejezze ki elégedetlenségét amiatt, hogy Robert Fico miniszterelnök még mindig nem tett lépéseket a Bašternák-üggyel kapcsolatban.

 

Az ellenzék szerint a kormánypárti többség nem teszi lehetővé, hogy a parlamentben tárgyalják meg az ügyet. A Bašternák-üggyel kapcsolatban már két rendkívüli ülésre is sor került Robert Kaliňák és Robert Fico elleni bizalmatlansági indítványként. A botrányba torkolló üléseket szeptemberig felfüggesztették.

 

 hirdetes_300x300  

A Bašternák-ügy következményei

 

Az SaS és az OĽaNO  szerint Robert Fico miniszterelnöknek vissza kellene hívnia a belügyminisztert, aki az adócsalás elkövetésével gyanúsított Ladislav Bašternákkal üzletelt. Igor Matovičék szerint Fico a lakóparkban kivételesen olcsó bérleti díjat fizet, ami vesztegetésnek számít.  Ezért azt követelik, hogy a miniszterelnök költözzön ki a Bonaparte lakóparkból, mely adócsalási pénzekből lett felépítve.

 

A  harmadik pozsonyi tüntetésen a politikusok mellett több közéleti személyiség ileltve színész is részt vett, pl. Milan Markovič humorista is, aki úgy vélekedett, hogy egy tisztességes országban Kaliňák már közvetlen bizonyítékok nélkül is lemondott volna.

 

Az MKP elnöke is felszólal

 

A legutóbbi tüntetésen a parlamenten kívüli KDH új elnöke, Alojz Hlina is szót kapott, ma pedig az MKP elnökének június 11-én megválasztott Menyhárt József szólal fel.

 

Körkép.sk/webnoviny.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!