Legkevesebb húsz ember meghalt és több tucatnyian sérültek meg, amikor két személyszállító vonat nagy sebességgel ütközött Olaszország déli részében. A vonatok ugyanarra az Andria és Corato városokat összekötő sínpályára tévedtek, egymással szemben.

 

Az ütközés erejétől három szerelvény teljesen szétroncsolódott. Az első híradások 10 halottról számoltak be, de Giuseppe Corrado, a Puglia régió helyettes vezetője bejelentette, hogy „sajnos a halálos áldozatok száma 20-ra emelkedett”. Egyúttal arra kérte a környékbeli lakosokat, hogy adjanak vért a helyi kórházakban, ahol a szerencsétlenség 30 sérültjét ápolják.

 

Az elmúlt évek egyik legsúlyosabb olaszországi vasúti katasztrófájának oka egyelőre ismeretlen, a kormány teljes körű vizsgálatot rendelt. Az ütközésre délelőtt 11:30 körül került sor. Mindkét vonathoz négy-négy szerelvény tartozott, az első kocsik a becsapódás erejétől szinte teljesen megsemmisültek. Sajtóértesülések szerint az egyik mozdonyvezető meghalt, a másik állapotáról nincs információ.

 

 hirdetes_810x300  

A mentőalakulatok külön mobilkórházat hoztak létre a roncsoktól nem messze, hogy a legszükségesebb ellátást biztosítani tudják a túlélőknek. A súlyosabb sérülteket helikopterekkel szállítják a kórházakba.

 

„Keresztülástam magam a roncsokon, és sikerült megmentenem a férjem, de láttam darabokra vágott embereket is…”, mondta egy idősebb asszony.

 

Egyelőre nem lehet tudni, pontosan hány ember tartózkodott a vonatokon az ütközés pillanatában.

 

A vasúti pályát egy kis magáncég működteti. Az olasz média szerint az Európai Unió már elkülönítette a forrásokat egy párhuzamos sínpályára a szakasz mentén, de az építést még nem kezdték meg.

 

A legutóbbi nagy vasúti katasztrófa 2009-ben történ Olaszországban, amikor egy tehervonat kisiklott Viareggioban, a baleset során keletkezett tűzben pedig 30 ember halt meg.

 

Reuters.com

Nyitókép: Reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!