Edina
  • HUF: 361.82
  • USD: 1.22
  • 5 °C
  • 12 °C
Friss hírek

Különleges intézkedések szerte Európában

Franciaországban rövidesen csökkentették volna a terrorkészültség fokozatát. A Tour de France vége után a francia kormány újraértékelte volna az intézkedéseket. A nizzai merénylet ezt teljesen megváltoztatta, de nem csak Franciaországban, ahol ma jelentősen megerősítették a Tour de France biztonsági személyzetét.

 

A belga miniszterelnök pénteken bejelentette, hogy a legmagasabb terrorkészültségi fokozatot vezetik be azokon a helyeken, ahol a merényletek valószínűsége különösen magas. Ezen túl komoly biztonsági intézkedéseket helyeztek kilátásba a július 21-én esedékes belga nemzeti ünnepnap idejére, ami fokozott rendőri és katonai jelenlétet takar.

 

London polgármestere, Sadiq Khan is a biztonság fokozásáról beszélt ma délelőtti sajtótájékoztatóján, tehát a brit fővárosban is növelni fogják a fegyveres erők számát.

 

Németország határellenőrzéseket vezetett be a Franciaországgal közös határszakaszokon. Ennek célja elsősorban az esetleges menekülő tettestársak feltartóztatása lehet, de a tavaly novemberi párizsi merényletek értelmi szerzője is átjutott a merényletet követően az ellenőrzésen–  a belga és francia hatóságok közt ugyanis nem történt meg az információcsere.

 

Az antwerpeni rendőrség tankokat vásárol a város védelmére, valamint különleges bevetések céljából a terrorfenyegetettség miatt.

 

Politico, Reuters.com, Körkép.sk

Nyitókép: Reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket