Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget a nizzai teherautós merényletért. A francia rendőrség öt embert tartóztatott le a terrortámadással kapcsolatban, ami több mint 84 ember halálát okozta.

 

A rendőrség egyelőre nem talált bizonyítékot arra, hogy a 31 éves Mohamed Lahouaiej Bouhlel miért követte el a tegnapelőtti szörnyű tömeggyilkosságot, és egyáltalán hogyan került az Iszlám Állam befolyása alá.

 

Az öt letartóztatott személy között ott van Bouhlel ex-felesége is.

 

 hirdetes_810x300  

A merénylet halálos áldozatainak száma valószínűleg növekedni fog. A 202 sérült közül 80 állapota kritikus, sok köztük a gyermek. Az utóbbi években nem történt olyan támadás Európában, ami ennyi fiatalkorú áldozatot követelt volna. A legfiatalabb sebesült gyermek mindössze fél éves.

 

Még az IÁ jelentkezése előtt a nizzai főügyész azt nyilatkozta, hogy „ez a fajta merénylet  tökéletesen beleillik az ilyen [IÁ-hoz hasonló] terrorszervezetek módszereibe”. A főügyész egyúttal újra kiemelte annak a hősies járókelőnek az érdemeit, aki a 19 tonnás járműre felkapaszkodva szembeszállt a merénylővel, megállította a járművet, így a rendőrök lehetőséget kaptak, hogy ártalmatlanítsák a támadót.

 

Reuters.com, Körkép.sk, TheGuardian.com

Nyitókép: samakal.net

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!