Hillary Cinton elnökjelöltségének bejelentése után, helyi idő szerint kedden ellepték Philadelphia belvárosát a Clinton-ellenes tüntetők, akik dühükben elhagyták a konvenció színhelyét, és a philadelphiai városháza előtt protestálva azt skandálták: „Bernie vagy bukás”.

 

A Demokrata Párt történelmet írt kedden este, amikor Bernie Sanders szenátor – Clinton vetélytársa az előválasztásokon – kérésére a pártgyűlésen közfelkiáltással nevezték meg a párt jelöltjeként a volt külügyminisztert és volt szenátort. Hillary Clinton az Egyesült Államok első női elnökjelöltje.

 

Kitartanak Bernie Sanders mellett

 

 hirdetes_300x300  

Ám Bernie Sandersnek minden erőfeszítése ellenére sem sikerült meggyőznie valamennyi támogatóját és hívét. A protestálók változatlanul Bernie Sanders mellett tettek hitet, és azt skandálták: „Bernie vagy bukás!”.

 

 

Miután Hillary Clintont közfelkiáltással elnökjelöltté választották, Sanders szenátor támogatóinak egy csoportja – több mint százan – dühében ott hagyta a konvenciót, és a médiasátorhoz jött, hogy közölje: úgy érzik, hogy „kizárták őket a pártjukból, egyáltalán nem vették figyelembe az ő véleményüket”.

 

Hillary hazudott

 

Azt ismételgették Hillary Clintonról, hogy „hazudott, csalt, ellopta a voksainkat”. Tiltakozásuknak végül is a rendőrök vetettek véget, mert lezárták az ajtókat.

 

A városban is folytatódott a tüntetés, Sanders híveihez csatlakoztak a Black Lives Matter (A fekete életek számítanak) nevű mozgalom hívei is, hogy változatlanul Bernie Sanders szenátor melletti elkötelezettségüket hangoztassák.

 

Közben bent, a teremben már nem volt jele a hétfői megosztottságnak és elégedetlenkedésnek. A jelölés fölötti öröm sem csillapodott. Volt, aki a nők egyenjogúságért folytatott évszázadok óta tartó harc eredményeként is értékelte Clinton elnökjelöltségét, és volt, aki Hillary Clinton „emberi arcát” méltatta.

 

MTI
kép: pbs.org / REUTERS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!