Szombaton folytatódott a szlovák élvonalbeli bajnokság a negyedik fordulóval. A forduló rangadója a felvidéki EL Classico azaz a Slovan és DAC mérkőzése volt, melyet Pozsonyban rendeztek.

 

Hazai részről nem nagy érdeklődést mutattak a szurkolók, mindössze 1689 néző volt kíváncsi a mérkőzésre. Az egész mérkőzés során viszont csak a vendég DAC szurkolók hangját lehetett hallani. A két csapat legutóbbi tíz mérkőzéséből a Slovan 6-ot megnyert míg a DAC mindössze egyszer zsebelhette be a három pontot.

 

Első félidő

 

 hirdetes_300x300  

A DAC kezdőjében még mindig nem szerepelhet Szarka Ákos, aki jelenleg még eltiltását tölti, de a következő körben már pályára léphet. A mérkőzés első negyedórája kiegyenlített játékot hozott, mégis szinte a semmiből szerzett vezetést a hazai csapat. Egy baloldali támadást követően Schet kapott egy pontos labdát, amit Tofiloski kapujába helyezett.

 

A Slovan gólja után a dunaszerdahelyiek kezdeményeztek többet, de komoly gólszerzési lehetőséget nem tudtak kialakítani a 24. percig. Ekkor sikerült a hazai védelem mögé kerülni a DAC-nak és Stepanovky révén összejött az egyenlítés.

 

A gól után azonnal magasabb fokozatra kapcsolt a Slovan és három perccel a DAC gólja után ismét előnyben voltak a hazaiak. A magyar válogatott támadója Priskin Tamás jobboldali beadását Soumah helyezte pontosan a DAC kapujába. Ismét előnyben voltak a hazaiak, amit úgy tűnt sikerül is megtartani a szünetig, de a DAC játékosai ezt másképp gondolták. Egy hosszú bedobásra érkezett Sabala remek ütemben és a Slovan hálójába fejelt a 45. percben, így 2-2-vel vonulhattak pihenőre a csapatok.

 

Második félidő

 

A második félidő elejét a Slovan uralta, lendületesen kezdték a játékrészt, komoly helyzetet azonban nem tudtak kialakítani. A DAC nem tudott ezzel mit kezdeni, a játékrész közepén azonban megélénkült a dunaszerdahelyiek játéka. A 77. percben egy szabálytalanságot követően a gólszerző Stepanovsky megkapta második sárga lapját és idő előtt mehetett zuhanyozni.

 

A szabadrúgásnál ismét a magyar válogatott támadója Priskin játszott főszerepet, ő továbbította a labdát Schet irányába aki megszerezte második gólját és a győztes találatot is a hazaiaknak. Újabb gólt már nem láthatott a kilátogató közönség, így szoros meccsen, ám vereséggel indult haza Pozsonyból a DAC.

 

A bajnokságban így továbbra is nyeretlen Németh Krisztián csapata és négy fordulót követően egy döntetlennel és három vereséggel a 11. helyen állnak a tabellán.

 

A mérkőzés krónikája

 

ŠK Slovan – FC DAC 3:2 (2:2)

Gólszerzők: Schet (10., 78.), Soumah (27.) – Štepanovský (24.), Šabala (45.)

Sárga lapok: Sekulič (61.), Kubík (70.) ill. Németh Zs. (48.), Štepanovský (61.), (Černák, 84.)

Kiállítva: Štepanvoský (77.)

Játékvezetők: Sedlák – Balko, Bobko

 

Slovan: Mucha – Burnet, Saláta, Sekulič, De Kapms – Lásik (Savičevič, 79.), Lingeon – Schet, Soumah, Kubík (Oršula, 90.) – Priskin

 

FC DAC: Tofiloski -Živkovič, Michalík, Kwin, Németh Zs. – Ljubicic (Nagy P., 31.), Ľupták – Štepanvský, Polievka (Vida, 82.), Pačinda – Šabala (Černák, 82.)

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!