Tobai-Sike Renáta a 17., míg Egri Viktória a 36. helyen végzett női légpisztolyban vasárnap, a riói olimpia második versenynapján.

 

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes, 38 éves Tobai-Sike és a mindössze 18 esztendős Egri egyaránt ötkarikás újonc, így mindkettejüknek meg kellett küzdeniük a játékok különleges hangulatával.

 

Egri Viktória az alapverseny felére nyugodott meg kissé, a harmadik tíz lövését majdnem hibátlanul, 99 körrel zárta, s 285 körről kezdte a „hajrát”, melybe azonban ismét sok hiba csúszott, s végül 376 kör került a neve mellé, amivel 36. lett.

 

 hirdetes_300x300  

„Büszke vagyok Renátára, a szezon legjobb légpisztolyos eredményét érte el, minden utasítást betartott, s kihozta magából a maximumot”

 

– értékelt Győrik Csaba szövetségi kapitány, Tobai-Sike edzője.

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 7. Egri Viktória a 2016-os riói nyári olimpia nõi légpisztoly versenyszámában a Rio de Janeiró-i Olimpiai Sportlövõközpontban 2016. augusztus 7-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

„Viktória hihetetlenül izgult, három napja tulajdonképpen nincs magánál, ami érthető. Nem szabad elfelejteni, hogy ez volt élete harmadik felnőtt nemzetközi versenye a februári győri 10 méteres Eb és egy világkupa után.”

 

Tobai-Sike Renáta azt emelte ki, hogy nagy izgatottság volt benne, ettől nehéz volt számára a verseny, ám még így is tudta élvezni:

 

„Az elsőnél nagyon jót akartam lőni, de persze kilences lett, majd harmadikra jött egy nyolcas. Talán furcsán hangzik, de az kicsit megnyugtatott, valamennyi feszültség kiszállt belőlem, kicsit el tudtam lazulni”

 

– mondta az MTI-nek a riói játékokra első magyarként kijutott sportlövő, hozzátéve, hogy az utolsó lövések már nagyon nehezen mentek.

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 7. Tobai-Sike Renáta (j) a 2016-os riói nyári olimpia nõi légpisztoly versenyszámában a Rio de Janeiró-i Olimpiai Sportlövõközpontban 2016. augusztus 7-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 7.
Tobai-Sike Renáta (j) a 2016-os riói nyári olimpia nõi légpisztoly versenyszámában a Rio de Janeiró-i Olimpiai Sportlövõközpontban 2016. augusztus 7-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

„Elfáradtam a nagy izgalomtól, alig álltam a lábamon. Csaj vagyok, érzelgős, a vége felé pedig többször eszembe jutott, hogy itt vagyok az olimpián, amire mindig vágytam, s mindjárt végzek. Négy körrel maradtam le a döntőről, ami nagyon sok, nincs is nagyon értelme azon gondolkodni, hogy mi lett volna, ha nincs a nyolcas, vagy, hogy a kilenceseim közül néhány egy hajszállal nem lett tizes.”

 

 

Egrinek ez volt az egyetlen versenyszáma a játékokon, Tobai-Sike kedden sportpisztolyban szerepel.

 

Pattantyúsnak sem sikerült a továbbjutás

 

Pattantyús Ádám búcsúzott a második fordulóban az asztaliteniszezők egyéni tornáján, a riói olimpia vasárnapi versenynapján.

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 7. Pattantyús Ádám visszaüti a labdát a quatari Li Ping elleni mérkõzésen a 2016-os riói nyári olimpia egyéni asztalitenisz-tornája elsõ fordulójában a Rio de Janeiró-i Riocentro központ 3-as pavilonjában 2016. augusztus 7-én. Pattantyús vesztett és ezzel búcsúzott az asztaliteniszezõk egyéni tornáján. MTI Fotó: Illyés Tibor
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 7.
Pattantyús Ádám visszaüti a labdát a quatari Li Ping elleni mérkõzésen a 2016-os riói nyári olimpia egyéni asztalitenisz-tornája elsõ fordulójában a Rio de Janeiró-i Riocentro központ 3-as pavilonjában 2016. augusztus 7-én. Pattantyús vesztett és ezzel búcsúzott az asztaliteniszezõk egyéni tornáján.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

A világranglistán 84., 37 éves magyar játékos – aki az első körben a kazah Kirill Gerasszimenko (171.) ellen nyert 4-1-re – 4-0-ra kikapott a jóval esélyesebb, kínaiból katarivá lett Li Pingtől (28.).
A győztes a legjobb 32 közé jutott.

 

MTI

 

Kapcsolódó cikkek:

Olimpiai program: ma is lesz kinek szurkolnunk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!