Szerdán a mínusz egyedik nappal megkezdődik a Sziget fesztivál. Idén Rihanna koncertjét övezi a legnagyobb érdeklődés, mellette Manu Chao, a Muse, David Guetta, Sia, a Chemical Brothers, valamint Noel Gallagher tartozik a legnagyobb sztárok közé a felhozatalban.

 

A Sziget nagyszínpada idén a fesztivál közelmúltban elhunyt nemzetközi booking menedzsere, Dan Panaitescu nevét viseli: a szakember húsz éven át dolgozott a rendezvény stábjában.

 

Szerdán: Skunk Anansie, Die Antwoord, Chemical Brothers

 

 hirdetes_300x300  

Az idei Sziget első koncertjét egy hazai csapat, az Ozone Mama adja a mínusz egyedik napon, augusztus 10-én szerdán 15 órakor a Petőfi Rádió-Telekom VOLT Fesztivál színpadon. A nagyszínpadon egy órával később Marky Ramone, a Ramones egykori legendás dobosa az első fellépő zenekarával, a Blitzkrieggel.

sziget2
Kép: Sziget.hu

Szintén a mínusz egyedik napon játszik a nagyszínpadon a Skunk Anansie, a dél-afrikai Die Antwoord és a brit elektronikus zenei alapvetés, a Chemical Brothers.

 

Csütörtökön: Rihanna

 

A barbadosi születésű énekesnő, Rihanna nulladik napi, augusztus 11-i fellépésére már nem lehet jegyet kapni.

 

A csütörtöki, mínusz egyedik napon már valamennyi helyszínen beindulnak a koncertek. Rihanna mellett a nagyszínpadon lép fel ezen a napon Jake Bugg, a brit folkrock üdvöskéje és az osztrák Parov Stelar, az OTP Bank-A38 színpadon lesz látható mások mellett Naughty Boy, a Movits! és Travis Scott.

 

Kálló Péter Gottschall Gergő Rockstar Photographers https://www.facebook.com/festivalphotographers
Kálló Péter Gottschall Gergő Rockstar Photographers https://www.facebook.com/festivalphotographers

 

Pénteken: Manu Chao

 

A pénteki Sziget-nap legnagyobb attrakciójának Manu Chao produkciója ígérkezik a nagyszínpadon. Pénteken lesz John Newman és a Bastille is a nagyszínpadon.

 

Szombaton: Sigur Rós, Muse

 

Szombaton az idén 25 éves Quimby és a Bring Me the Horizon melegít be a nagyszínpadon a Sigur Rós és a Muse előtt.

 

Vasárnap: David Guetta

 

Vasárnap a nagyszínpadon a foci Eb himnuszát is megalkotó francia dj-sztár, David Guetta gondoskodik a hangulatról a nagyszínpad környékén, az A38 helyszín legnagyobb durranása ezen a napon a brit Bloc Party, az Arenáé a holland Jay Hardway, a világzeneié pedig az algériai-francia Rachid Taha koncertje.

 

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor
photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

Augusztus 15-én: Noel Gallagher, Sia

 

Augusztus 15-én hétfőn a brit Years & Years, valamint Kaiser Chiefs után a kultikus britpop szenzáció, az Oasis egykori gitáros-dalszerzője, Noel Gallagher mutatkozik be a Sziget színpadán mostani formációjával, a High Flying Birdsszel.

 

Gallagher után a tehetséges ausztrál dalszerző-énekesnő, Sia (Sia Kate Isobelle Furler) is zenél ezen a napon a nagyszínpadon

 

A záró keddi napon az amerikai Lumineers és a brit Last Shadow Puppets után az End Show-t Hardwell holland dj szolgáltatja a nagyszínpadon.

 

photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor
photo: [ Sandor Csudai ] . www.facebook.com/csudaisandor

A hazai fellépők

 

A hazai könnyűzenei színtér fő helyszíne idén is a Petőfi Rádió színpada, ahol az egy hét alatt megfordul mások mellett a Bin-Jip, a Budapest Bár, a Magashegyi Underground, Szabó Balázs Bandája, az Ivan & The Parazol, a Middlemist Red, a Hiperkarma, az Anna and the Barbies, a Margaret Island, a Marge, a Biebers, a Mary PopKids, az Irie Maffia, a Vad Fruttik, a Kiscsillag, a Péterfy Bori & Love Band, a Wellhello, Freddie, az Anima Sound System, a 30Y, a Tudósok, a Bëlga, a Szigetzáró bulit pedig Müller Péter Sziámi tartja AndFriends formációjával.

 

Körkép.sk/MTI

 

Nyitókép: Sziget.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!