Michael Phelps nyerte az olimpiai aranyar a férfi pillangó 200 méterén.

 

Masato Sakai a második, a 19 éves Kenderesi Tamás fantasztikus nagy úszással bronzérmes.

 

Rio de Janeiró, 2016. augusztus 10. A gyõztes amerikai Michael Phelps és a harmadik helyezett Kenderesi Tamás a célban a férfi 200 méteres pillangóúszás döntõjében a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Rio de Janeiró, 2016. augusztus 10.
A gyõztes amerikai Michael Phelps és a harmadik helyezett Kenderesi Tamás a célban a férfi 200 méteres pillangóúszás döntõjében a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

kenderesi
Kenderesi Tamás. Kép: MTI

 

 hirdetes_300x300  
Rio de Janeiró, 2016. augusztus 10. A bronzérmes Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Rio de Janeiró, 2016. augusztus 10.
A bronzérmes Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Cseh László 150 méterig bírta, végül a hetedik helyen ért célba.

 

„Az utolsó 50-en már nem tudtam menni. Nagyon elfáradtam. Örülök, hogy Kenderesi Tomi bronzérmes.

Ilyen rossz eredményt rég nem értem el. Belülről jónak éreztem, meg kell nézni a részidőket. Majd száz pillangón”

 

– nyilatkozta Cseh László az M4-nek.

 

Nagyon meglepődtem, hogy sikerült egy érmet szereznem. Ennek nagyon örülök. Az utolsó 5 méter már nagyon csípett. Gondolkodtam, hogy mit lehetne csinálni. A szívem vitt be. Nagyon elfáradtam, jól jönne most két-három sajtburesz.

A többiek nagyon rá voltak feszülve a dologra. Én próbáltam élvezni a versenyt és azt hozni, azt a taktikát, amit tudok. Az izgulás görcsössé vált a többieknél az utóbbi időben. Nálam nem

 

– voltak az első szavai az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamásnak.

 

Rio de Janeiró, 2016. augusztus 10. A gyõztes amerikai Michael Phelps (b) és a bronzérmes Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Rio de Janeiró, 2016. augusztus 10.
A gyõztes amerikai Michael Phelps (b) és a bronzérmes Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

A rajt előtt

 

Férfi pillangó magyar olimpiai arany az olimpiák történetében eddig még nem született. Az amerikaiakat ebben eddig nem nagyon lehetett megverni.

 

Phelps, Cseh Laci vagy Kenderesi Tamás? Volt a nagy kérdés a rajt előtt. Főleg, hpgy Kenderesi az előfutamokban ida vissza verte példaképét, Phelpset.

 

Cseh Laci 150-ig bírta

 

Cseh László három olimpiai ezüst után állt rajthoz a hármas pályán. 100-on és 200-on a világ idei legjobb eredményével érkezett Rióba. Kenderesi Tamás ifjúsági olimpiai bajnok volt eddig a négyesen.

 

Phelps az ötösön próbált bizonyítani.

 

A rajt utáni első ötvenen Cseh fordult elsőnek. 100-nál Phelps volt az első, Cseh a második.

 

Az utolsó 50 méteren azonban Cseh Laci elfáradt, Kenderesi Tamás pedig óriási hajrával új egyéni csúccsal Phelps és a japán Sakai mögött a harmadik helyen ért célba.

 

Rio de Janeiró, 2016. augusztus 10. A gyõztes amerikai Michael Phelps és a harmadik helyezett Kenderesi Tamás (b) a célban a férfi 200 méteres pillangóúszás döntõjében a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Rio de Janeiró, 2016. augusztus 10.
A gyõztes amerikai Michael Phelps és a harmadik helyezett Kenderesi Tamás (b) a célban a férfi 200 méteres pillangóúszás döntõjében a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Körkép.sk/M4

 

Nyitókép: MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!