Peter Pellegrini, beruházásokért és informatizációért felelős miniszterelnök-helyettes ma arra figyelmeztetett, hogy bár az uniós források csak hozzájárulnak az EU tagállamainak költségvetéséhez, mégis fontosak a szlovákiai régiók fejlődéséhez, ami nélkülük aligha valósulna meg.

 

Ez különösen jól szemügyre vehető a közlekedési tárca esetében, ahol 2007-től uniós források segítségével 130 kilométer új autópálya-szakasz épült meg, 660 kilométernyi útszakaszt modernizáltak, 79 kilométeres vasúti szakaszt hoztak rendbe, 100 vonatot újítottak fel vagy szereztek be.

 

A környezetvédelmi minisztérium esetében is elég nagyok a számok: 330 kilométer új ivóvíz-hálózati szakaszt építettek meg és 1540 kilométer kanalizációt fektettek le uniós forrásokból. 330 új vagy felújított hulladék-szelektáló épült meg szintén az EU-s alapoknak köszönhetően.

 

 hirdetes_810x300  

Pellegrini azt is hangsúlyozta, hogy az EU-s alapoknak köszönhetően 2014-ig több mint 80 ezer munkahely jött létre.

 

Szlovákia 2014-2020 között, a második programozási időszakban további 15,4 milliárd eurót hívhat le. Pellegrini úgy véli, hogy most lenne lehetőség vitát nyitni arról, hogy Szlovákia 2020 után is meríthessen az uniós alapokból.

 

Elvileg 2020 után Szlovákia már nettó befizető lesz az Unió közös kasszájába. A második Fico-kormány egyébként sok bírálatot kapott Brüsszeltől, amiért nem tudta betartani a programozási időszakok időkorlátait: a 2007-2013-as időszakban két évvel ki kellett tolni a határidőket, mert Pozsony képtelen volt a megfelelő ütemben meríteni a rendelkezésére bocsátott pénzeket.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Nyitókép: Sme.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!