Egy húsznéves holland nőnek engedélyezték, hogy orvosi segítséggel legyen öngyilkos a súlyos poszttraumatikus stressz szindrómája (PTSD) miatt.

 

A fiatal nőt, akinek neve nem nyilvános 5 és 15 éves kora között bántalmazták szexuálisan. Emiatt poszttraumatikus stressz szindrómában szenvedett, anorexiás, depressziós lett és hallucinált.

 

Az orvosok intenzív kezeléssel elértek ugyan nála némi javulást, de úgy ítélték meg, hogy a több probléma együttesen gyógyíthatatlan, így két évvel ezelőtt jóváhagyták a nő kérését, hogy meghalhasson.

 

 hirdetes_300x300  

Az orvosok szakvéleménye szerint a nő beszámítható állapotban hozta meg a döntést, amiben nem befolyásolta depressziója vagy más hangulati probléma, amely esetleg kihatott volna a döntésére.

 

A hölgy haláláról szóló hírek heves vitát robbantottak ki Nagy-Britanniában, ahol még mindig megosztja a közvéleményt az eutanázia kérdése. A fogyatékkal élők jogait képviselő Distant Voices szerint rémisztő és elgondolkodtató, hogy az eutanáziát megoldásnak látják egy olyan összetett és mély problémára, mint a szexuális zaklatás okozta mentális sérülések.

via Independent

Nyitókép (illusztráció): huffpost.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!