Eufrozina, Kende
  • HUF: 362.73
  • USD: 1.17
  • 9 °C
  • 18 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Sziget Fesztivál 2016: Hollandiából és az Egyesült Királyságból érkeznek a legtöbben

 

Több mint száz országból érkeznek vendégek az idei Szigetre, és a jegyeladásokból kitűnik, hogy a külföldiek közül a legtöbben Hollandiából, majd az Egyesült Királyságból érkeznek – tájékoztatott a Sziget Kulturális Szervezőiroda sajtóirodája, amely arról is beszámolt, hogy szombatra az összes jegy elfogyott.

 

Multikulti fesztivál

 

Vető Viktória sajtófőnök elmondta, hogy:

 

A szigetlakó külföldiek harmadik legnépesebb csoportját a franciák teszik ki, őket követik Olaszország, Németország és Svájc állampolgárai. A fesztivál legtöbb résztvevőjét adó tízes listára még a távoli Ausztrália is felkerült, ahonnan jóval több mint ezren érkeztek.

 

A jegyeladásokról szólva a sajtófőnök kifejtette:

 

A Szigeten lévő magyar és külföldi vendégek aránya az elmúlt években nem változott, a hetijegyek javarészt külföldön fogynak, míg a napijegyeket inkább a magyarok veszik. A látogatók számának növekedésével párhuzamosan egyre több a magyar fesztiválozó. A szervezők szerint ez örvendetes jelenség ahhoz képest, hogy korábban arányaiban évről-évre egyre jobban a külföldiek felé billent a mérleg.

 

Tavaly a Sziget szervezői úgy nyilatkoztak, az ottalvós hetijegyek 80-85 százalékát értékesítették külföldön. Egy tavalyi kutatás szerint a külföldiek mintegy kétharmada először volt a Szigeten, míg a magyarok több mint fele visszatérő látogató.

 

Tavaly 441 ezren látogattak el a Szigetre, és idén már másfél hónappal a kezdés előtt elkelt az összes bérlet a fesztiválra. A szombati napra – akárcsak a csütörtöki Rihanna-koncertre – az összes jegy elkelt; ez azt jelenti, hogy az esti órákban a látogatók száma elérheti a 90 ezret. A szervezők számítanak további teltházas napokra is.

 

 

Forrás: Sziget Kulturális Szervezőiroda

Nyitókép: Szget Festival Official

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket