A Most-Híd megkezdi a tárgyalásokat a Sieť-ből távozó öt képviselővel. Bugár Béla kedd esti sajtótájékoztatóján megkerülte a válaszadást arra a kérdésre, hogy igényt formálnak-e a későbbiekben a közlekedésügyi tárcára. Kritizálta ugyanakkor kritizálta a minisztériumban uralkodó állapotokat.

 

„Az új helyzet nem tölt el örömmel bennünket,”

 

fogalmazott a pártelnök az estt sajtótájékoztatón.

 

Megerősítette ugyanakkor, hogy változnak a kormányon belüli erőviszonyok. Amennyiben a Most-Híd és a a Sieť-ből távozók megegyeznek, Bugáréknak 15 parlamenti képviselőjük lesz. Ugyanannyi, mint az SNS-nek, melynek három minisztere van.

 hirdetes_810x300  

 

A Most-Híd ködösít

 

Bugár utalt arra, hogy nem teljesen elégedett a közlekedésügyi minisztériumban uralkodó helyzettel. Itt főleg a gyorsforgalmi utak, főleg az R7-es építésének lassúságára gondolt.

 

Arról nem akart nyilatkozni, milyen elképzelései vannak pártjának a kialakult helyzetben.

 

 „Nem fogok spekulálni, Ha megegyezünk, tájékoztatjuk a koalíciós partnereinket majd a médiát is,”

 

mondta. Arra sem válaszolt, mikor találkozik a rebellis képviselőkkel. Sajtóhírek szerint ugyanakkor egyikük, Eduard Adamčík a pártszékház melletti kávézóban várakozott.

 

A közlekedésügyi tárcát jelenleg a Sieť minisztere, Roman Brecely vezeti, akit hétvégén Radoslav Procházka utódaként párelnöknek is választottak.

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: hlavnespravy.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!