Széles körű razziát indított a török rendőrség a puccskísérletet követő tisztogatási hullám részeként: 44 céget szálltak meg és 120 cégvezetőt akarnak letartóztatni. A gyanú szerint a vállalatok a puccskísérlet megszervezésével vádolt hitszónok hálózatát támogatták.

 

Negyvennégy cégnél rajtaütéseket hajtott végre kedden Isztambulban a török rendőrség, amely egyúttal120 cégvezető ellen elfogatóparancsot adott ki a július 15-i katonai puccskísérletet követő tisztogatások részeként– jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.

 

Ankara az Egyesült Államokban élő Fethullah Gülen török hitszónokot és az általa kiépített „párhuzamos államot” nevezte meg az erőszakos hatalomátvételi kísérlet fő felelősének. A gyanú szerint a meg nem nevezett vállalatok pénzügyi támogatást nyújtottak a Gülen-hálózatnak.

 

 hirdetes_810x300  

Ezzel egy időben a hatóságok átkutatták a török metropolisz ázsiai oldalán található igazságügyi palota irodáit, és elfogatóparancsot adtak ki az intézmény 83 igazságügyi alkalmazottja ellen.A júliusi incidenssel összefüggésben eddig mintegy 26 ezer személyt állítottak elő országszerte.

 

origo.hu/MTI
kép: rt.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!