Az olimpiai címvédő Pars Krisztián úgy állt a kalapácsvetés döntőjéhez, hogy apait-anyait belead, ám a dereka „másképp gondolkodott” – London aranyérmese a hetedik helyet szerezte meg a fináléban, ami a Rio előtti hányattatások után reális eredmény. Az aranyérmet a tádzsik Dilsod Nazarov nyerte meg 78.68 méteres dobással – Parsnak Londonban ennél a selejtezős dobása is jobb volt.

 

Amikor én voltam jó, akkor miért nem lehetett ilyen eredménnyel nyerni?!

 

„Szerettem volna nagyobbat dobni, de nem tudtam úgy megmozdulni, ahogy akartam. A derekam… Megmondom őszintén, ahhoz képest, ami ebben az évben történt velem, ez most jó eredmény – azt sajnálom, hogy nem tudtam az első hatba bekerülni, mert bennem volt a 77 méteres teljesítmény. Nem tudtam összerakni az elejét. Ez van most, ezen nem kell csodálkozni. Egyetlenegyet sajnálok. Amikor én voltam jó, akkor miért nem lehetett ilyen eredménnyel nyerni?! Borzasztó, 79-cel olimpiát lehetett nyerni…”

 

nyilatkozta Pars Krisztián.

 hirdetes_300x300  

 

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 20. Pars Krisztián a Rio de Janeiró-i nyári olimpia férfi kalapácsvetésének döntõjében az Olimpiai Stadionban 2016. augusztus 19-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Pars Krisztián a Rio de Janeiró-i nyári olimpia férfi kalapácsvetésének döntõjében az Olimpiai Stadionban 2016. augusztus 19-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Két olimpiával ezelőtt, Pekingben a riói győztes dobás a 8. helyhez lett volna elég, 80 méter alatti dobással legutóbb 1984-ben lehetett nyerni ötkarikás játékokon.

 

Usain Boltnak megvolt a tripla-tripla

 

A jamaicai Usain Bolt a 4×100 méteres váltó tagjaként olimpiai bajnok lett Rio de Janeiróban, ezzel pályafutása kilencedik olimpiai bajnoki címét gyűjtötte be, és feljött az örökranglista hatodik helyére.
Rio de Janeiro, 2016. augusztus 20. A jamaicai Usain Bolt a Rio de Janeiró-i nyári olimpia férfi 4x100 méteres váltófutásának döntõjében az Olimpiai Stadionban 2016. augusztus 19-én. Bolt a váltó tagjaként olimpiai bajnok lett, ezzel pályafutása kilencedik olimpiai bajnoki címét gyûjtötte be. A 29 esztendõs sportoló 2008-ban Pekingben, 2012-ben Londonban és most Rióban is megnyerte a 100 és a 200 métert, valamint tagja volt a 4x100-as váltónak. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
A jamaicai Usain Bolt a Rio de Janeiró-i nyári olimpia férfi 4×100 méteres váltófutásának döntõjében az Olimpiai Stadionban 2016. augusztus 19-én. Bolt a váltó tagjaként olimpiai bajnok lett, ezzel pályafutása kilencedik olimpiai bajnoki címét gyûjtötte be. A 29 esztendõs sportoló 2008-ban Pekingben, 2012-ben Londonban és most Rióban is megnyerte a 100 és a 200 métert, valamint tagja volt a 4×100-as váltónak. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

 

Bolt 2008-ban Pekingben, 2012-ben Londonban és most Rióban is megnyerte a 100 és a 200 métert, valamint tagja volt a 4×100-as váltónak. A sztár 2008 óta uralja a 100 és 200 métert, a két szám világcsúcstartója, előbbiben háromszoros, utóbbiban négyszeres világbajnok, és a váltóval is nyert négy vb-t.

 

A jamaicai staféta nem produkált jó váltásokat, ám Bolt, a befejező ember parádésan futott, és a négyes könnyedén nyert. Meglepetésre a japánok jöttek be másodikként, még az amerikaiakat is megelőzték két századmásodperccel. Utólag kiderült, hogy az amerikaiakat kizárták, ezért Kanada lett a bronzérmes.

 

Forrás: MTI/nemzetisport/m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!