Az ellenzék által tizedik alkalommal megrendezett Bonapartyra eljöttek az Emberi Jogok Intézetének ( Inštitút ľudských práv -IĽP) aktivistái is élükön  Alena Krempaskával aki a Gorilla-tüntetések főszervezője volt.  Azt nehezményezték, hogy a mostani tüntetéseket az SaS és az OĽANO-NOVA ellenzéki pártok szervezik, amivel nem értenek egyet.

 

1
fotó: Erik Adamson / Aktuality.sk

 

A tüntetés kezdetén az IĽP aktivistái az ellenzéki és kormánybeli politikusokat ábrázoló Bonaparte-jelmezes transzparensekkel elfoglalták a színpad előtti helyeket. Ez sok kiérkező tüntetőnek nem tetszett, több transzparenst elszedtek és eltéptek, majd távozásra szólították fel az aktivistákat.

 

2
kép: Erik Adamson / Aktuality.sk

 

 hirdetes_810x300  

A fizikai konfliktus miatt a rendőröknek kellett beavatkozniuk, az IĽP aktivistáinak biztonsága érdekében kivezették őket a tömegből, folyamatos fújolás közepette.

 

A Bonaperte lakópark előtti tüntetésre körülbelül 1000 ember jött el, a tüntetőket ma a Nocadeň zenekar, Milan Markovič humorista és Richard Stanke színész szórakoztatta. Beszédet mondtak Juraj Smatana és Elena Pätoprstá aktivisták is.

 

forrás: webnoviny.sk, aktuality.sk
borítókép: webnoviny.sk / SITA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!