Az euróövezet más, fejlett gazdaságaihoz mérten Szlovákiában a munka megadóztatásának mértéke viszonylag magas, míg a vagyon megadóztatásának mértéke viszonylag alacsony. Amennyiben a kormány ambiciózus célja, hogy 2018-ra kiegyenlített költségvetést érjen el, nem valósulhat meg az adóterhek megnövelése nélkül, akkor az MKP úgy látja, hogy ne a munkát terhelő adókat emeljék meg az illetékesek, helyette inkább a vagyon adóterheit.

 

Két éve a nyereség utáni osztalékot (dividendumot) megterhelik az egészségügyi járulékokkal. Ehelyett vezetné be a kormány az osztalékok megadóztatását 15 százalékos adókulccsal. Az MKP gazdasági alelnöke szerint a mai szlovákiai valóság figyelembe vételével sokkal ésszerűbb lépés, mint a munka adóterheinek megnövelése.

 

Farkas Iván úgy látja, mindez csupán akkor lesz igazságos, ha a zömében külföldi beruházások által létrejött nagyvállalatok profitjából keletkező osztalékot is megadóztatják ekkora adókulccsal.

 

 hirdetes_300x300  

„Máskülönben égbekiáltó hátrányos megkülönböztetés érné a hazai vállalkozókat. A nyereségosztalék megadóztatása legyen általános és egyenlő mértékű. Ne legyenek kivételek”

 

– áll a magyar párt alelnökének állásfoglalásában.

 

Körkép.sk

 

Nyitókép: MKP

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!