Egy héttel a Belga Nagydíjat követően nem pihen a száguldó cirkusz mezőnye és már Olaszországban vendégeskednek. A hétvégén rendezik az Olasz Nagydíjat Monzában, ahol tovább folytatódhat a két Mercedes csatája a világbajnoki címért. A Ferrarik hazai közönség előtt kerülnének újra dobogóra.

 

 

Az időmérő edzés ott folytatódott ahol a szabadedzések, azt is Lewis Hamilton és a Mercedes uralta. Csapattársa, Nico Rosberg sem tudta a brit címvédő tempóját hozni, így ezúttal nem volt méltó ellenfele a britnek.

 

A Mercedesek mögött változás történt az elmúlt futamokhoz képest, ezúttal a Ferrari lépett előre második erőnek. Az olaszok hazai környezetben vetették be először új, erősebb erőforrásukat ami rögtön meg is hozta az előrelépést és átugrották a két Red Bullt. Viszont a két Mercedeshez képest továbbra is óriási a hátrányuk.

 hirdetes_300x300  

 

Az időmérő első szakasza komolyabb meglepetés nélkül zajlott, csupán Fernando Alonso került közel hozzá, hogy idő előtt búcsúzzon, de végül utolsóként bejutott a Q2-be.

 

A második szakaszban azonban már nem sikerült a Mclaren pilótáinak a kiesés elkerülése, sőt még az újonc Manor pilótája, Pascal Wehrlein is befurakodott Alonso és Button közé a 14. helyen. Meglepetésre a Williams pilótája, a szezon végén visszavonuló Felipe Massa is kiesett, pedig csapattársa Valtteri Bottas továbbjutott és az időmérő záró szakaszában az ötödik helyen zárt a finn.

 

A záró szakaszban Hamilton egy remek körrel szerezte meg a pole pozíciót, amire Nico Rosberg nem tudott válaszolni, ezúttal esélytelen volt a német pilóta, ugyanis bő fél másodperccel volt lassabb a címvédőtől.

 

A Mercedesek mögött a két Ferrari következett, Vettel és Raikkonen sorrendben. Nagy meglepetésre a Red Bullokat Bottas megelőzte, így Ricciardo és a sokat kritizált Verstappen csupán a hatodik, illetve hetedik helyen zárt.

 

Hamilton ezzel pályafutása 56. rajtelsőségét szerezte meg, Monzában pedig már ötödik alkalommal bizonyult a leggyorsabbnak az időmérőn. Az idei szezonban ez volt a hetedik pole pozíciója a brit címvédőnek.

 

A futamra vasárnap 14 órakor kerül sor.

 

Az időmérő edzés végeredménye:

IMG_0479

 

Kép: motorsport.com

Körkép.sk

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!