A kormány a mai napon folytatja a kihelyezett kormányüléseket, ma délelőtt a Poltári járás (Okres Poltár), délután pedig a Nagykürtösi járás (Okres Veľký Krtíš) fejlesztési tervét tárgyalják meg.

 

A Poltári járás fejlesztését elérni kívánó terv elsődleges célja az, hogy 750 új munkahelyet teremtsen 2020-ig. Pénzügyi szempontból a 98 millió eurós invesztíció 75 millióját nyilvános forrásból, 23 millió eurót pedig saját forrásból finanszíroznának.

A Nagykürtösi járásban is hasonló a célja az akciótervnek, a munkanélküliség csökkentését 822 új munkahely létesítésével szeretnék elérni 2020-ig. A finanszírozási keret itt  egy 75 millió eurós csomagból áll. A regionális hozzájárulásnak a legkevésbé fejlett járások támogatásának törvénye alapján el kell érni a 3,33 millió eurós összeget.
A kormány a hathetes nyári szünet után kezdte meg ismét az országjárást, augusztusban eddig Kisszebenben (Sabinov), Szobráncon (Sobrance), Terebesen (Trebišov), Varannón (Vranov nad Topľou) és Felsővízközön (Svidník) tartottak kihelyezett ülést.

teraz.sk
kép: webnoviny.sk/SITA

 hirdetes_300x300  
Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!