Megkezdődött pénteken Pozsonyban az európai uniós (EU) tagállamok pénzügyminisztereinek kétnapos informális találkozója, a tárgyalássorozaton az EU gazdaságpolitikájának jövője, a migráció és a Brexit tagállamok gazdaságaira gyakorolt hatása mellett az integráció szorosabbra fűzése és az adóelkerülések elleni küzdelem is terítékre kerül.

 

A júliusban kezdődött szlovák uniós elnökség keretében tartott széleskörű találkozón az uniós tagállamok pénzügyminiszterein kívül a tagországok központi bankjainak vezetői és a pénzügyi élet több más prominens személyisége is részt vesz. A találkozó keretében rendezett első fórumon az EU gazdasági politikájának jövője, valamint a görög adósságrendezés, illetve Spanyolország és Portugália összefüggésében az uniós strukturális alapok részleges befagyasztása is szóba került.

 

Od 1. júla 2016 sa zaèína šesmesaèné predsedníctvo Slovenskej republiky v Rade EÚ. Väèšina akcií a rokovaní súvisiace s predsedníctvom sa uskutoèní v historickej budove bratislavskej Reduty. Na snímke rokovacia sála v priestore Reduty v Bratislave 29. júna 2016. FOTO TASR - Pavel Neubauer
kép: euractiv.sk / TASR

 

Az első találkozót követő sajtótájékoztatón Pierre Moscovici, az EU gazdasági és pénzügyekért illetve adó- és vámügyekért felelős biztosa elmondta: Görögország meg fogja kapni a nyár elején jóváhagyott 10 milliárd eurós csomag még függőben lévő részletét, ennek egyedüli feltétele a görögökkel szembeni elvárásokról korábban született megegyezések, különösen a privatizációra és az energetikára vonatkozó célkitűzések teljesítése.

 hirdetes_810x300  

 

 

Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, az eurócsoport elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: a nap egyik fő témája Görögország helyzete volt, felszólították a görög kormányt, hogy gyorsítsa fel az eddigi megegyezések teljesítését. Hozzáfűzte: örömteli és biztató, hogy erre a görögök ígéretet is tettek.

 

forrás: hirado.hu , ta3.com
borítókép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!