A mai nap Rozsnyón (Rožňava) ültek össze a kormány képviselői, hogy elfogadják a Rozsnyói járásra vonatkozó akciótervet a munkanélküliség és fejlesztés érdekében. Ezzel a kormány a 12 járást érintő körútjának végéhez ért, melynek célja az volt, hogy a 2016-2020 közötti időszakra akcióterveket dolgozzanak ki a legnagyobb munkanélküliséggel rendelkező járásokban.

 

Az ígéretek szerint az ország legelmaradottabb járásaiban összesen 1,150 milliárd eurós befektetésekhez juthatnak, melyből 752 millió eurót közpénzből, a maradékot pedig magánforrásból finanszíroznák. Az akciótervek szerint 17.600 új munkahelynek kellene létrejönnie 2020-ig.

 

A miniszterek összesen 49,135 millió eurós regionális hozzájárulásokat is megszavaztak, amelyet a pénzügyminisztérium még az idén elérhetővé tesz.

 

 hirdetes_300x300  

A Rozsnyói járásban Robert Fico kormányfő elmondása szerint 109 milliós beruházásoknak és 1345 új munkahelynek kellene létrejönnie 2020-ig. A Rozsnyói járás már hosszú idő óta küzd a magas munkanélküliséggel. A régió gazdasági rendszerét legfőképp a kereskedelmi tevékenységek, mezőgazdaság és ipari termelés alkotják, ezt szeretné a kormány erősíteni

 

Ennek a kormány szerint a legjobb módja a turizmus és vendéglátás erősítése,  és társadalmi vállalkozások kialakítása, ahol elsősorban a szakképzettséggel nem rendelkezők is munkát találhatnak. A miniszterelnök kulcsfontosságúnak nevezte a közlekedési infrastruktúra fejlesztését is, a jobb vállalkozói környezet kialakítása érdekében.

 

Az ígéretek szerint több beruházás érinti majd a megújuló energiaforrások fejlesztését és a mezőgazdaság és erdészet támogatását is.

forrás: teraz.sk , webnoviny.sk
borítókép: webnoviny.sk/SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!