Krajnyák Zsuzsanna bronzérmet nyert a kerekesszékes vívók A sérültségi kategóriájának tőr egyéni versenyében a riói paralimpia szerdai napján.

 

A székéből felállva ünnepelt

 

Az UTE 37 éves sportolójának a bronzmérkőzésen a kínai Csang Csung-cuj volt a riválisa, s óriási csatában 15-12-re nyert. Kettő-kettő után remekül kapta el a fonalat, sorban négy tust adott. A folytatásban is ő irányított, majd váratlanul megtorpant. Olyannyira, hogy az ellenfél kiegyenlített, sőt, megfordította az állást. Ezután 12-12-ig fej fej mellett haladtak a felek, de a hajrában ismét a magyar vívó összpontosított jobban, s bevitte a győztes találatot is, majd a sisakját levéve, a székéből felállva ünnepelt.

 

 hirdetes_810x300  

„Nagyon nehéz volt”

 

ezek voltak az első szavai Krajnyák Zsuzsannának, aki azt mondta: a londoni negyeddöntő után ez volt élete második legnehezebb asszója. Négy éve, a brit fővárosban ugyancsak harmadik lett.

 

Rio de Janeiro, 2016. szeptember 14. Krajnyák Zsuzsanna (j) és a kínai Csang Csung-cuj a riói paralimpia A sérültségi kategória tõr egyéni versenyének bronzmérkõzésén a 2-es Karióka Arénában 2016. szeptember 14-én. A magyar vívó nyert, így bronzérmet szerzett. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Krajnyák Zsuzsanna (j) és a kínai Csang Csung-cuj a riói paralimpia A sérültségi kategória tõr egyéni versenyének bronzmérkõzésén a 2-es Karióka Arénában 2016. szeptember 14-én. (MTI)

 

Megvan a magyar küldöttség kilencedik érme

 

„Nagyon készültek rám a kínaiak, ez érezhető volt. Nem tudtam teljesen azt vívni, amit szoktam, kellett váltanom, ami nem volt könnyű, de végül megoldottam.”

 

Krajnyák ezzel a mérkőzéssel megszerezte a magyar küldöttség kilencedik érmét Rióban. Négy ezüst mellett ez az ötödik bronz.

 

A magyar vívó rendellenességgel született, a bal lába nem fejlődött ki teljesen, ezért szerepel az A sérültségi kategóriában. Magyarország egyik legeredményesebb parasportolója a kerekesszékes vívást 1998-ban kezdte el, és azóta több világbajnoki és Európa-bajnoki címet nyert, a paralimpiákon pedig ezt megelőzően nyolcszor volt dobogós egyéniben és csapatban.

 

Forrás és nyitókép: MTI, m4sport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!