A kilencedik versenynapon megszületett a magyar küldöttség első aranyérme a riói paralimpián: Tóth Tamás pénteken elsőként csapott a célba az S9-es sérültségi kategória 100 méteres hátúszó számának döntőjében.

 

A négy éve, Londonban két ezüstérmet nyert Tóth Rióban eddig egy bronznál tartott, azt hétfőn nyerte 100 gyorson. A délelőtti előfutamból a negyedik idővel jutott be az esti döntőbe, ahol 50 méternél még csak ötödikként fordult, de remek hajrájával végül mindenkit maga mögé utasított.

 

sors
fotó: MTI

 

Később Vereczkei Zsolt bronzérmet nyert az S5-ös sérültségi kategória 50 méteres hátúszó számában. A pályafutása hetedik paralimpiáján szereplő, 38 éves bajai sportoló a délelőtti előfutamból a negyedik helyen került be a fináléba, ahol aztán remekül versenyzett, s harmadikként ért a célba.

 hirdetes_300x300  

 

Vereczkei eddig minden paralimpiáján szerzett érmet, köztük három aranyat.

 

Végezetül a Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Hajmási Éva összeállítású válogatott ezüstérmet szerzett a kerekesszékes vívók tőr csapatversenyében.  A döntőben Kínától kaptak ki a magyarok 45-28-ra.

 

ez
forrás: MTI

 

Az együttes első csoportmeccsén magabiztosan, 45-23-ra verte a fehéroroszokat, majd a folytatásban 45-34-re kikapott a favorit kínaiaktól, s az elődöntőben – akárcsak csütörtökön, a párbajtőr versenyben – a hongkongiakkal találkozott, akiket nagy izgalmak után 41-40-re legyőzött.

 

A magyar küldöttség mát a  18. érmét nyerte Rióban, egy arany, nyolc ezüst és kilenc bronz az eddigi mérleg.

 

Képek és szöveg: MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!