Vasárnap kora délután rendezték a 61 körös Szingapúri Nagydíjat. Mint arról a tegnapi nap folyamán beszámoltunk Nico Rosberg 200. futamát teljesíti hétvégén és a német pilóta rajtolhatott az élről megelőzve a Red Bullos Daniel Ricciardot.

 

Közvetlen a start előtt kiderült, hogy Grosjean a bokszba kényszerült további autóproblémák miatt. Eredetileg az 5 helyes rajtbüntetésével sebességváltó cseréje miatt a 20. kockáról indult volna. A rajt nem zajlott zökkenőmentesen, már az első kanyarban ütköztek a pilóták.

 

Az elején Rosberg és Ricciardo is simán eljött. Verstappen a negyedik helyről nagyon rosszul kapta el a rajtot és többen is megelőzték. Hülkenberg a két Torro Rosso közé került majd Sainz kerekeivel összeért és a betonfalnak csapódott és feladni kényszerült a futamot. A balesetet követően a biztonsági autót a pályára küldték.

 

 hirdetes_300x300  

Sebastian Vettel remekül kezdte a futamot miután az utolsó helyről vágott neki a futamnak, a 16.körben a Ferrari németje az első tízben volt megtalálható. A 16. körben az élen többen is kiálltak friss abroncsokért, Hamilton és Ricciardo egyszerre hajtott a bokszba.

 

Räikkönen a 18. körben cserélt gumikat, és szuper-lágyon folytatta tovább. A 4. helyre jött vissza Hamilton, Ricciardo és Rosberg mögé. A 20. körben Verstappen és Kvyat feszült egymásnak, de a Torro Rosso orosz pilótája parádésan védekezett a holland tehetség ellen.

 

A 33. körben Kimi Raikkonen egy remek előzéssel előzte meg Lewis Hamilton és feljött a harmadik helyre. Lewis Hamilton egyre dühösebb volt a fékproblémái miatt amit a csapatrádióban többször is elmondott. A brit címvédőt a 46. körben kihozták használt szuper-lágyakért, és visszavette finn riválisától a harmadik helyet a jobban tapadó friss abroncsokon.

 

07 RAIKKONEN Kimi (fin) Ferrari SF16-H team scuderia Ferrari action during the 2016 Formula One World Championship, Singapore Grand Prix from September 16 to 18 2016 in Singapour - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI
07 RAIKKONEN Kimi (fin) Ferrari SF16-H

 

A 48. percben a győzelemért hajtó Daniel Ricciardo is kiállt friss abroncsokért  és szuper-lágyat kapott. Meglepő módon a Mercedes nem hívta ki Nico Rosberget és a használt lágy gumikon kellett teljesítenie a maradék 18 kört.

 

A Mercedes német pilótájához a végén nagyon közel került a Red Bull ausztrálja egy másodpercre zárkózott fel az utolsó körben, de megelőzni már nem tudta Rosberget Ricciardo. Ezzel pedig pályafutása első szingapúri győzelmét aratta Nico Rosberg, F1-es pályafutásának 200. futamán.

 

A nap versenyzője a nézők szavazatai alapján Sebastian Vettel lett, aki remek előzésekkel 17 helyet jött fel és az ötödik helyen ért célba a Ferrari négyszeres világbajnoka.

 

Rosberg győzelmével ismét vezeti a világbajnoki tabellát csapattársa Lewis Hamilton előtt.

 

A futam végeredménye:

101010

 

 

Képek: motorsportal.com

Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!