A feltételezett szexuális bántalmazások ügyében a hivatalos sajtótájékoztató előtt a „Tiszta nap”(Čistý deň)  reszocializációs központ vezetősége Robert Fico miniszterelnök tanácsadójával, Erik Tomášsal is egyeztetett.

 

A Tománek házaspár kezdeményezte a találkozót

A galántai intézet igazgatója, Peter Tománek múlt héten csütörtökön lépett az újságírók elé. Hétfőn pedig – még a sajtótájékoztató előtt – részt vett az Emberjogi Bizottság ülésén is, amely a reszocializációs központ egyes praktikáival foglalkozott – minderre Natália Blahová SaS-es képviselő hívta fel a figyelmet a saját blogján.

 

Erik Tomáš beismerte, hogy a „Tiszta nap” vezetőségével ugyan találkozott, de rögtön hozzátette azt is, hogy nem az ő kezdeményezésére. A Tománek házaspárral való találkozót egy olyan személy kérvényezte, akinek hatása van a Szlovák Köztársaság Kormányhivatalára. Azt azonban, hogy kiről is volt szó, Tomáš nem árulta el.

 hirdetes_810x300  

 

A találkozót maga az igazgató, Peter Tománek is elismerte.

 

„Igen, megkérdeztem, hogy hogyan is kell ezt a média-társadalmi tébolyt megállítani”

 

nyilatkozta Tománek.

 

Tomáš megpróbálta tanácsokkal ellátni Tománekot

 

Erik Tomáš állítja, hogy a Tománek házaspárt korábbról nem ismerte, a találkozóban pedig nem lát semmi problémát.

 

„Egyszer történt meg ez a találkozó Pozsonyban, és mivel tudták, hogy felelős vagyok a kommunikációért is, ezért feltettek nekem néhány kérdést a sajtótájékoztató lebonyolításával kapcsolatban, amire éppen a találkozó után került sor”

 

mondta.

 

Tomáš a Tománek házaspárnak azt javasolta, hogy a sajtótájékoztatóra csak kijelentésekkel mehetnek, de az újságírók kérdéseire is reagálniuk kell. A „Tiszta nap” intézet igazgatója azonban csak egymondatos válaszokat adott az újságíróknak, a végén pedig elfutott.

 

Forrás: sme.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!