Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tagjait tartóztatták le a hatóságok Spanyolországban, Németországban és Belgiumban.

 

A spanyol hatóságok ma jelentették be, hogy az Iszlám Állam (IÁ) egyik terroristasejtjének öt feltételezett tagját tartóztatták le, egy nemzetközi akció keretében, melynek során Spanyolországban, Németországban és Belgiumban tartottak razziát a rendőrség különleges erői.

 

Két gyanúsítottat Barcelonában, egyet az észak-afrikai spanyol enklávéban, Melillán, illetve a németországi Wuppertale városában és a belga fővárosban, Brüsszelben fogtak el.

 

 hirdetes_300x300  

A spanyol belügyminisztérium közleménye szerint mind az öt esetben az IÁ szervezetének tagjairól van szó, akik különböző internetes csatornákon terjesztették a terrorszervezet propaganda anyagát. Mindegyik csatorna az Islam en espanol (Az Iszlám spanyolul) nevű facebook oldalra vezethető vissza. Az oldal működtetőit Németországban és Belgiumban fülelték le.

 

Az említett facebook oldalnak több mint 32 500 követője van. Vallási témájú írások között rendszeresen jelennek meg rajta a radikális iszlám harcosait és a dzsihadistákat dicsőítő cikkek és kommentárok.

 

A spanyol hatóságok az őrizetbe vett személyek ellen terrorcselekményben való bűnrészességért és potenciális terroristák toborzásáért emelnek vádat.

 

Ez az első komoly jele annak, hogy az Iszlám Állam a többi nyugat-európai ország mellett Spanyolországot is fenyegeti, ahol eddig az IÁ nem valósított meg nagyszabású merényletet.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: tasr/illusztrációs felvétel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!