Az Amatőr Ökölvívók Nemzetközi Szövetsége az összes olimpiai mérkőzésvezetőt és pontozóbírót felfüggesztette – írja az origo.hu.

 

A riói olimpián több botrány is kísérte az ökölvívó tornát, több versenyző is egyértelműen csalással vádolta meg a furcsán pontozó bírókat, illetve a meccseket vezető ringbírókat is. Az orosz, üzbég és kazah versenyzők javára furcsa ítéleteket hozó bírók ellen hivatalos vizsgálat is indult, és többeket már a riói játékok alatt eltiltott a bíráskodástól.

 

A szövetség (AIBA) azzal védekezett, hogy a bíráskodással alapvetően nem volt gond az olimpián, viszont néhány vitatott eset akkora port vert fel (még a helyszínen tartózkodó Floyd Mayweather is azt írta, „semmi kétség, hogy csalás történt”), hogy kénytelenek voltak meghozni azt a döntést, hogy „a teljes vizsgálat lezárultáig mind a 36 közreműködő mérkőzésvezetőt és pontozóbírót felfüggesztik”– írja a Guardian.

 

 hirdetes_300x300  

Az angol lap az olimpia előtt írt cikkében arra figyelmeztetett, hogy az AIBA vezetőségében többen már a játékok előtt attól tartottak, hogy súlyos visszaélések történnek, mert a bundázás, megvesztegetés és fenyegetések melegágya lett az amatőr ökölvívás.

 

origo.hu
kép: intoday.in

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!