2017-ben összesen 84 napot dolgozhatnak a parlamenti képviselők, derül ki a tervezett gyűlések rendjéből, amelyet a parlament elnöksége is elfogadott.

 

Az első klasszikus ülés január 31-én kezdődik majd. A továbbiak pedig március 21-én, május 9-én, június 13-án, szeptember 5-én, október 10-én és november 28-án kezdődhetnek. A képviselők legtöbbször (12 alkalom) májusban, júniusban, szeptemberben és októberben ülnek be a parlament padsoraiba. 11 tárgyalási nap várja őket februárban, kilenc decemberben, nyolc márciusban, négy áprilisban, három novemberben és egy januárban.  Júliusban és augusztusban nem tartanak üléseket.

 

A parlamenti ülések általában kedden kezdődnek, a tárgyalási idő reggel 9 órától este 7 óráig tart, kétórás ebédszünettel. Pénteken hamarabb fejeződik be az ülés, már délután kettőkor befejezik a munkát a honatyák.

 

 hirdetes_810x300  

A meghatározott időpontokon kívül is tartózkodhatnak képviselők az ülésteremben. Például akkor, ha legkevesebb harmincan arra kéri a parlament elnökét, hogy hívjon össze ülést,  akkor a parlamentnek hét napon belül össze kell ülnie.

 

Idén már csak egy ülési időszak van betervezve. Ez november 22-én kezdődik és 15 tárgyalási nap vár a képviselőkre, amely során az állami költségvetést fogják megvitatni és jóváhagyni.

teraz.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!