Utolsó három futamához érkezett a 2016-os Foma 1-es világbajnoki sorozat. A hétvégén Mexikó látja vendégül a száguldó cirkusz mezőnyét. A helyszínen óriási az érdeklődés a nagydíj iránt, hiszen a mezőnyben két mexikói pilóta is található.

 

A szabadedzések eredményei alapján a Mercedes nem mehetett biztosra, hiszen a Red Bull gyorsnak tűnt és közel voltak a Mercedesekhez, leginkább Hamiltonhoz. Rosberg az időmérő előtt nem igen találta a ritmust, folyamatosan panaszkodott, hogy nem tapad eléggé a pálya.

 

xpb_846150_1200px

 

 hirdetes_300x300  

Az időmérő első szakaszában a mexikóiak nagy bánatára búcsúzott az egyik hazai versenyző, Esteban Gutierrez a Haas-Ferrari pilótaja, akit a Manoros Pascal Wehrlein előzött meg.

 

A második szakaszban taktikai játék folyt, főként a Red Bull részéről. A szuperlágy gumikon Verstappen meg is futotta a második szakasz legjobbját. Csapattársa, Ricciardo egy hibának köszönhetően csupán negyedik

 

Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1 VJM09. 28.10.2016. Formula 1 World Championship, Rd 19, Mexican Grand Prix, Mexico City, Mexico, Practice Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Photo4 / XPB Images
Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1 VJM09.

Mexikói szempontból a második szakasz sem sikerült túl jól a hazai közönség kedvencének, Sergio Pereznek, ugyanis nem sikerült beverekednie magát a legjobb tízbe. Pedig Pereznek lehetett némi hiányérzete, hiszen csapattársa, Nico Hülkenberg simán bejutott a tízbe.

 

 

A Mclaren-Hondák ezúttal nem kerültek be az időmérő záró akkordjába, Alonso és Button is éppenhogy lemaradt a legjobb tízről.

 

 

A záró szakaszban Hamilton egy remek kört összerakva megszerezte a pole pozíciót, Nico Rosberg ezúttal sem találta a helyes irányt és több, mint 2 tizedes hátránnyal a második helyet szerezte meg.

 

 

A második sort a Red Bullok bérelték ki maguknak, Verstappen a harmadik, míg márkatársa Ricciardo a negyedik lett. A Force Indiánál óriási volt az öröm, hiszen Hülkenberg az előkelő ötödik helyen zárt, a két Ferrarit is megelőzve.

 

 

Az ágaskodó ló pilótái mindössze a hatodik és hetedik helyet szerezték meg Raikkonen, Vettel sorrendben. A holnapi futamra szintén este kerül sor, 20 órától.

 

 

A Mexikói Nagydíj időmérőjének végeredménye:

 

img_0600

 

Képek: motosport.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!