Idén Szingapúrban került megrendezésre a női tenisz világbajnokság, amelyen a világranglista legjobb 8 női teniszezője vehetett részt. Első alkalommal kvalifikálta magát Dominika Cibulková, aki idén a hetedik helyen zárt a világranglistán. Óriási meglepetésre a szlovák teniszező megnyerte a világbajnokságot és ezzel eddigi pályafutása legnagyobb sikerét könyvelhette el.

 

Valószínűleg nem sokan számítottak arra, hogy Cibulková lesz a világbajnok. Már a csoportkört is két vereséggel zárta a Vörös-csoportban, kikapott az amerikai Keystől,  majd a harmadik mérkőzésén bravúros győzelmet aratott a román Halep ellen.

 

b7b2bc2c6c9378d2f97562e806dddfef
Forrás: HNonline.sk

 

 

 hirdetes_300x300  

Az elődöntőben aztán következett az orosz Kuznetsova, aki ellen drámai mérkőzésen diadalmaskodott Cibulkova három játszmában. Kuznetsova még az első szettet 6:1-re megnyerte, de a szlovák teniszező egyenlített és végül megfordította a mékőzést – így először jutott pályafutása során világbajnoki döntőbe.

 

A döntőben csoportbeli ellenfele a világelső német Angelique Kerber ellen küzdhetett meg a világbajnoki címért. A szlovák játékos elképesztő formában kezdte a találkozót és simán 6:3-ra nyerte az első szettet. A címvédőt láthatóan meglepte a szlovák játékos remek formája, nem is tudott mit kezdeni ezzel és hiába adott bele mindent, képtelen volt egyenlíteni. Végül a szlovák játékos a második játszmát is 6:4-re megnyerte, és ezzel pályafutása legnagyobb sikerét könyvelhette el azzal, hogy világbajnok lett.

 

Cibulková óriási sikerével 2,0854 millió dolláros jutalomban részesül a 7 millió dolláros összdíjazású versenyen, illetve 1250 pontot szerzett a WTA rangsorában.

 

 

Körkép.sk

Nyitókép: eurosport.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!