Mindenszentek ide vagy oda, a futballvilág ezúttal sem állt meg. A Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójával folytatódtak a küzdelmek. A nap rangadóján egy remek mérkőzésen a Manchester City visszavágott a Barcelonának a két héttel ezelőtti vereségért. Utolsó pillanatban győzött az Arsenal, Atletico Madrid és PSG is.

 

 

 

Manchester City – Barcelona 3:1 (1:1)
Helyszín: Etihad Stadion (Manchester) Vezette: Kassai Viktor
Gólszerzők: Gündogan (39., 74.), De Bruyne (51.) ill. Messi (21.)
Sárga lap: Sterling (11.), Kolarov (60.) ill. Rakitic (20.), Neymar (29.), Busquets (75.)
Kiállítva: – ill. 

 

 hirdetes_300x300  

 

Manchester: Caballero – Kolarov, Stones, Otamendi, Zabaleta – Fernandinho (Fernando 60.) – Silva, Gündogan, De Bruyne (Nolito 88.), Sterling (Navas 70.) – Agüero. Vezetőedző: Guardiola

 

Barcelona: Ter Stegen – Roberto, Mascherano, Umtiti, Digne – Rakitic (Turan 61.), Busquets, Gomes (Rafinha 77.) – Messi, Suarez, Neymar. Vezetőedző: Luis Enrique.

 

 

MANCHESTER, ENGLAND - NOVEMBER 01: Manchester City players celebrate victory after the UEFA Champions League Group C match between Manchester City FC and FC Barcelona at Etihad Stadium on November 1, 2016 in Manchester, England. (Photo by Shaun Botterill/Getty Images)
A City játékosai ünnepelnek…

 

A mérkőzést hiába kezdte aktívabban a manchesteri alakulat egy kontra után Messi megszerezte a vezetést a katalánoknak, ezzel negyedik gólját a City ellen. A gól után több komoly lehetősége is volt a Barcának. Előnyük növelésére azonban nem tudtak élni a kínálkozó lehetőségekkel. Guardiola csapata egy labdaszerzést követően Gündogan góljával kiegyenlített a félidő hajrájában. Két perc alatt kis híján fordított is a City, de Fernando óriási ziccert rontott a 42. percben. A mérkőzésen Kassai Viktor komoly hibát vétett, amikor nem ítélt büntetőt Sterling buktatásáért, és tévesen sárgát adott a fiatal támadónak műesésért.

 

 

A második félidő elején az addig nem sokat mutató Kevin De Bruyne zseniális góljával fordítottak a manchesteriek. A gól után felpörögtek a mérkőzés eseményei, és egymás után jöttek óriási helyzetek. Az adok-kapokból a City jött ki jobban. A 74. percben Gündogan Agüero passzából másodjára is a kapuba talált. A Barca nem tudott erre már válaszolni. így elszenvedte első vereségét. Az idei kiírásban Luis Enriqe csapata ezzel pedig két pontra felzárkózott a City a Barca mögé. A csoport másik mérkőzésén a Mönchengladbach nem bírt a skót Celtic csapatával, és 1:1-es döntetlen született.

 

https://www.youtube.com/watch?v=LKccJJXdNmk

 

 

Az A-csoportban az Arsenal a Ludogorets otthonában a vártnál szorosabb mérkőzésen a 87. percben szerzett góllal biztosította be továbbjutását. A bolgár csapat negyedórányi játékot követően két góllal is vezettet, de végül az ágyúsok fordítani tudtak. Előbb Xhaka, majd a félidő hajrájában Giroud talált be. A győzelmet jelentő találatot az utóbbi időben remek formában teljesítő Özil szerezte.

 

 

A csoport másik mérkőzésén  a francia PSG a svájci Basel otthonában szintén szoros mérkőzésen a 90. percben szerzett góllal hozta el a három pontot. Győzelmével a PSG is bebiztosította továbbjutását a legjobb 16 között.

 

2418616_w1
Ezúttal is Griezmann volt az Atletico vezére…

 

A D-csoportban az Atletico Madrid Griezmann vezetésével szenvedve, de otthon tartotta a három pontot az újonc orosz Rosztov ellen. A mérkőzés a 93. percben dőlt el.  A madridiak továbbra is hibátlanul állnak a csoport élén.

 

https://www.youtube.com/watch?v=67t8k9PX_gc

 

 

A csoport másik mérkőzésén a Bayern München a holland Eindhoven otthonában lépett pályára. A bajorok már a 14. percben hátrányba kerültek miután Arias mattolta Neuert. A Bayern a 34. percben büntetőből egyenlített Lewandowski révén, majd a hajrában szintén a lengyel gólzsák volt eredményes, így a bajorok megfordították a mérkőzést és bezsebelték a három pontot. Győzelmével a Bayern is továbbjutott a legjobb 16 közé.

 

https://www.youtube.com/watch?v=oeCYMF5WxMg

 

 

A keddi játéknap eredményei:

 

Besiktas – Napoli 1 – 1

Atletico Madrid – Rosztov 2 – 1 

Basel – PSG 1 – 2

Benfica – Dinamo Kyjev 1 – 0

Ludogorets – Arsenal 2 – 3

Manchester City- Barcelona 3 – 1

Mönchengladbach – Celtic 1 – 1

PSV Eindhoven – Bayern München 1 – 2

 

 

A csoportok állása 4 fordulót követően:

 

blabcd

 

Képek: uefa.com, eredmenyek.com

Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!