A szlovákiai bíróságok novembertől elektronikus formában is kézbesítik a hivatali postát azon jogi személyek részére, akik augusztus óta aktiválták az elektronikus postafiókjukat.

 

A postafiókok töredéke került aktiválásra

 

A jogi személyek elektronikus postafiókjába ezentúl idézés, ítélet, és bárminemű bírósági levelezés is érkezhet, amely teljes mértékben hivatalos, és egyenértékű a papíralapú bírósági levéllel.

 

 hirdetes_810x300  

Az igazságügyi minisztérium a közeljövőben szeretné a lehető legnagyobb mértékben elősegíteni, és effektívebbé tenni az elektronikus bírósági ügyintézést. A jövőbéli terveik között szerepel az elektronikus fizetési felszólítások bevezetése, valamint a végrehajtói felszólítások elektronikus úton történő kézbesítése is.

 

A Hálózati és Elektronikus Szolgáltatások Nemzeti Ügynöksége (NASES) augusztus 1-ig összesen 322 974 elektronikus postafiókot hozott létre a szlovákiai jogi személyek számára. Mivel ezek aktiválásához elengedhetetlen, hogy a cégek, szervezetek, alapítványok ügyvezetői új, csipes személyi igazolvánnyal rendelkezzenek, ezért jelenleg csak a postafiókok töredéke került aktiválásra, így a jogi személyek még az év végéig türelmi időben részesültek.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: aktualne.atlas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!