A Real Madriddal Bajnokok Ligája-győztes Zinédine Zidane, valamint a portugál válogatottal Európa-bajnok Fernando Santos is jelölt Az Év Edzője címre a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél (FIFA).

A FIFA szerdán jelentette be tíz jelöltjét, a névsorban ott van az angol bajnokságot a Leicester Cityvel hatalmas meglepetésre megnyerő Claudio Ranieri, a nyári kontinensviadalon a walesi válogatottal elődöntős Chris Coleman, a franciával pedig finalista Didier Deschamps is.

 

A szavazáson a válogatottak szövetségi kapitányai, csapatkapitányai, valamint kijelölt újságírók, illetve a szurkolók szavazhatnak. Mindegyik eredmény 25 százalékot számít.

 

A FIFA december 2-án jelenti be a legjobb hármat, a győztes kilétére január 9-én, a szervezet zürichi gáláján derül fény.

 

 hirdetes_810x300  

Az Év Edzője díj jelöltjei:

Chris Coleman (Wales), Didier Deschamps (Franciaország), Josep Guardiola (Bayern München, Manchester City), Jürgen Klopp (Liverpool), Luis Enrique (Barcelona), Mauricio Pochettino (Tottenham Hotspur), Claudio Ranieri (Leicester City), Fernando Santos (Portugália), Diego Simeone (Atlético Madrid), Zinédine Zidane (Real Madrid).

 

MTI

Nyitókép: fifa

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!