A 16 éves Skarlet szeptemberben szökött meg a botrányokról elhíresült galántai Tiszta nap (Čistý deň) nevelőintézetből, a rendőrség Bécsben találta meg. Az információt az aktuality.sk osztotta meg.

 

A portál híreit a nagyszombati rendőrség szóvivője, Martina Kredatusová is megerősítette. A lány a 15-éves Zuzanával közösen szökött meg, az ő édesapja akkor a közösségi hálón kért segítséget és négy nappal később meg is találták a rendőrök.

 

A SaS parlamenti képviselőnője, Natália Blahová mutatott rá egy megbotránkoztató esetre szeptember elején, miszerint a galántai intézet nevelője állítólag többször megerőszakolta az ott kezelését töltő 14 éves lányt. Ján Richter munkaügyi miniszter egyelőre még nem döntött arról, megvonja-e az akkreditációt a galántai Čistý deň javítóintézettől, Tibor Gašpar az ügy objektív kivizsgálása érdekében időt kért.

 

 hirdetes_300x300  

A galántai reszocializációs intézet 3,4 millió eurónyi állami támogatásban részesült megalakulása óta. A egészségügyi minisztérium a Čistý deň intézettel akart felvágni a Szlovákiába érkező uniós tisztségviselők előtt, ám a tervezett látogatást a botrány kirobbanása után csendben lefújták.

 

hnonline.sk , Körkép.sk
kép: webnoviny.sk

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!