Nem szavazta meg a Jobbik az alaptörvény-módosítást, így nem lett meg a szükséges kétharmados támogatás a hetedik, a kvótanépszavazás eredményére hivatkozva benyújtott alaptörvény-módosításhoz. A Fidesz- és a KDNP frakciója igennel voksolt, nemmel szavazott Fodor Gábor, Kész Zoltán és Kónya Péter, míg a többi párt képviselői egyáltalán nem szavaztak.

 

A Jobbik keresztühúzta Orbán számításait

 

Nem fogadta el a parlament az alaptörvény hetedik módosítását, miután a Jobbik végül mégsem szavazta meg azt, így nem lett meg a kétharmados támogatottság. Az előterjesztés 131 igen szavazatot kapott a szükséges 133 helyett.

 

 hirdetes_810x300  

A javaslatra csak a kormánypárti képviselők szavaztak igennel; az ellenzékiek közül hárman – Fodor Gábor, Kész Zoltán és Kónya Péter független képviselők – nemmel voksoltak, a többiek nem nyomtak gombot.

 

Budapest, 2016. november 8. Az alaptörvény hetedik módosításáról szóló szavazás eredménye egy kijelzõn az Országgyûlés plenáris ülésén 2016. november 8-án. 131 képviselõ szavazott igennel, 3 nemmel, így nem kapta meg a kétharmados támogatást Orbán Viktor miniszterelnök alkotmánymódosítási javaslata, amely kimondta volna, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthetõ be. MTI Fotó: Kovács Tamás
Az alaptörvény hetedik módosításáról szóló szavazás eredménye egy kijelzõn az Országgyûlés plenáris ülésén 2016. november 8-án. 131 képviselõ szavazott igennel, 3 nemmel, így nem kapta meg a kétharmados támogatást Orbán Viktor miniszterelnök alkotmánymódosítási javaslata, amely kimondta volna, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthetõ be. MTI Fotó: Kovács Tamás

 

A kormányfő az október 2-i kvótanépszavazás után tett javaslatot az alaptörvény módosítására, amelyről több frakcióközi egyeztetést is tartottak, melyben többek között kimondták volna, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be.

 

Forrás: MTI/mandiner.hu

Nyitókép: hirhatar.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!