A szlovákiai főiskolákon 20 új professzor fog dolgozni, tanítani. Andrej Kiska köztársasági elnök ma nevezte ki őket. Köztük van Robert Fico kormányfő felesége, Svetlana Ficová is. Az államfő a kinevezés során arra kérte az újdonsült professzorokat, hogy kapcsolódjanak be a főiskolák, tudomány és kutatás jövőjének formálásába Szlovákiában.

 

Kiska szerint jelenleg mindennél jobban szükségünk van arra, hogy főiskoláinkból nem csak a szakterületükön kiváló fiatalemberek kerüljenek ki, de legyenek képesek megkülönböztetni az igazságot a hazugságtól, a hiteles információkat és megbízhatatlan forrásokból származó féligazságokat.

 

Az államfő által kinevezett professzorok: Jána Derco (vegyészmérnöki tudomány), Katarína Fichnová (tömegkommunikációs tanulmányok), Ivan Gerát (művészettörténet), Svetlana Ficová (polgári jog), Miroslav Grajcar (fizika), Peter Halama (pszichológia), Eva Hanuláková (kereskedelem és marketing), Jozef Hašto (szociális munka), Jana Jurkovičova (egészségügy), Branislav Kollár (neurológia), Zuzana Krištúfková (egészségügy), Vladimíra Oleár (egészségügy), Martin Péč (biológia), Jana Plevková (fyziológia), Hana Pravdová (tömegkommunikációs tanulmányok), Roman Rak (személy- és vagyonvédelem), Monika Rychtáriková (építési munkálatok), Milan Tuček (egészségügy), Tibor Uhrína (dizájn) a Pawel Żukowski (elektrotechnológia).

 

 hirdetes_810x300  

webnoviny.sk
kép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!