Az SNS egykori elnöki egy januári balesete miatt 6000 eurós bírságot kapott és hat évre eltiltották a vezetéstől – döntött a Zsolnai Járásbíróság. A döntés nem jogerős, ugyanis az ügyész fellebbezett. A Litvailló (Lietavská Lúčka) közelében történt baleset után elutasította a szondáztatást.

 

 

A bíróságon Slota elismerte hibáját és sajnálatát fejezte ki. Elnézést kért, hogy a baleset az egészségügyi állapotának következménye, ugyanis régóta kezelik magas vérnyomás miatt. Feltüntette, hogy jelenleg egy Honda motorkerékpár tulajdonosa, egy bérelt lakásban él és szülei után 30 ezer eurós megtakarítással rendelkezik, mellette pedig 1000 euró körüli nyugdíjat kap.

 

 

 hirdetes_300x300  

A januári autóbalesetben három gépjármű ütközött, közte Slota Porschéja. Zsolna egykori polgármestere elutasította a helyszínen történő szondáztatást. A baleset egy másik szemtanúja állította, hogy Slota pénzt ajánlott azért, hogy ne hívjon rendőröket. Slotát később megfigyelésre kórházba szállították.

 

Eredetileg 6 hónapra terjedő szabadságvesztésre ítélte egy éves próbaidőre felfüggesztve, valamint eltiltották 6 évre a járművezetéstől. Az ügyész azonban nem értett egyet a döntéssel, így az ügyben a bíróság döntött.

 

aktuality.sk
kép: TASR

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!