Szlovákia a héten a hat menekültet fogadott be a görögországi menekülttáborokból, értesítette a TASR hírügynökséget a belügyminisztérium sajtóosztálya.

 

A tárca szerint egy 34 éves iraki nőről van szó aki fiával érkezik, valamint egy másik, szintén 34 éves szíriai nő, aki 15 éves fiával és két kislányával jön. Áthelyezésük a Nemzetközi Migrációs Szervezettel való együttműködéssel történik, majd a homonnai táborba kerültek, ahol átesnek egy orvosi vizsgálaton és menekülteljáráson, majd felkészítik őket az integrációs folyamatra.

 

Szlovákia a menekültek áthelyezésével eddig kilenc embert fogadott be, a belügyminisztérium főleg a veszélyeztetett csoportokra összpontosít, mint például az anyák és gyerekek.  Az önkéntes kvóták értelmében az ország arra vállalkozott, hogy 100 menekültet fogad be Görögországból és Olaszországból, valamint 100 embert áttelepítéssel.

 

 hirdetes_810x300  

A tárca tájékoztatása szerint második kötelezettség-vállalásunkat 149 iraki személy átköltöztetésével már teljesítettük, ebből 86 iraki polgár integrációja folytatódik, egy részük már hazatért honvágya miatt, vagy mert nem tudott beilleszkedni.

 

teraz.sk
kép: independent.co.uk (illusztráció)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!