Szlovák és cseh állampolgárokból álló turistacsoportot támadtak meg Etiópiában fegyveres rablók november 7-én. Az utonállók készpénzt, hitelkártyákat és más értéktárgyakat vettek el a kirándulóktól. A hírről először a Novinky.cz számolt be, a portál információit a cseh külügyminisztérium is megerősítette.

 

A cseh külügy szóvivője, Irena Valentová elmondta, hogy a támadás során egy szlovák állampolgárságú nő megsebesült, a rablók a csoportot kalauzoló etiópiai sofőrt lelőtték, ő a korházba szállítás után belehalt sérüléseibe.

 

A nem túl kellemes élményeket megélt turisták közül már mindenkit hazaszállítottak – akkora sokk érte őket, hogy egy percet sem akartak tovább Etiópiában maradni. A hazaszállításnál a nagykövetségeknek szorosan össze kellett dolgozniuk, mert a rablás több áldozatától az útlevelét is elvették.

 

 hirdetes_300x300  

A támadásra egy úgynevezett zöld zónában került sor, ami elviekben teljesen biztonságos. Etiópiában egyre fokozódik a helyzet a kormányellenes tüntetések miatt, amelyek során erőszakos cselekményekre is sor került. A hatóságok szükségállapotot hirdettek az ország egyes részein, és néhány ezer embert letartóztattak.

 

Aktuality.sk, Körkép.sk

Nyitókép: durame.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!