Az Egyesült Államok megválasztott elnöke, Donald Trump egy őrült, és a muszlimok iránti gyűlölete csak segít majd az Iszlám Államnak, hogy újabb ezreket győzzön meg a csatlakozásról – ezt az Iszlám Állam egyik afganisztáni vezetője, Abu Omar Khorasani mondta a Reuters szerint.  

 

Az amerikaiak megásták a saját sírjukat

 

„A vezetőink figyelemmel követték az amerikai elnökválasztást, de még minket is meglepett, hogy az amerikaiak megásták a saját sírjukat”

 

mondta Khorasani, aki Barack Obamát mérsékeltebbnek, és valamivel intelligensebbnek tartja Trumpnál.

 hirdetes_300x300  

 

Ha Trump valóban megteszi azt, amit ígért, akkor….

 

A Reuters szerint a táliboknak és az Iszlám Állam tagjainak nagyon jól jönnek majd a toborzásban Trump muszlimokra tett korábbi megjegyzései, elsősorban azokban a nyugati országokban, ahol már perifériára kerültek a muszlim fiatalok.

 

Trump tavaly felvetette, meg kellene tiltani a muszlimoknak, hogy beléphessenek az országba, de később ezen finomított, és azt mondta, csak átmenetileg vezetné be a tiltást az olyan országokkal szemben, melyek esetében a terrorizmus támogatása felmerült korábban.

 

A Reuternsek most egy tálib katonai vezető azt mondta, hogy figyelemmel követték, Trump miket mondott a muszlimokról, és ha valóban megteszi, amiket a kampányában ígért, az nagy felháborodást okoz majd a muszlim közösségben mindenhol a világon.

 

Forrás: Reuters

Nyitókép: orientalista.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!