Ahogy arról korábban beszámoltunk, Hosszú Katinka tegnap nyílt levélben szólította Gyárfás Tamás MÚSZ-elnököt lemondásra.

 

„Amennyiben Gyárfás Tamásnak valóban fontos a magyar úszás, és olyan elhivatottság van benne a sport iránt, mint ahogy azt állítja, önként távolítsa el a magyar úszásra legártalmasabb tényezőt, önmagát, és mondjon le tisztségéről.”

áll Hosszú Katinka facebook-on közzétett nyílt levelében.

 

Nem váratott magára sokat a válasz sem az úszószövetség részéről, akik sajtóközleményben támadják vissza Katinkát és edző férjét Shane Tusup-ot.

 

 hirdetes_300x300  

A nemzetisport.hu-n teljes terjedelmében leközölt közlemény kitér a Katinka-Shane páros MÚSZ-hoz és annak szövetségi kapitányához való viszonyra, melyet a szövetség jóformán kritikán alulinak titulál. Ugyancsak nehezményezi a szövetség Katinka újbóli „támadását”, mivel azt nem érzik kellőképpen megalapozottnak, valamint cáfolják is a szövetséget ért vádakat.

 

Gyurta Dani kiáll Katinka mellett

 

Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben. Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van, ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni.

Áll a Gyurta Dani által a 24.hu-nak küldött közleményben.

 

Az látszik, hogy nincs rend a magyar úszás körül, és a legszomorúbb, hogy az úszók – akikről az egésznek szólnia kellene – látják ennek kárát. A 2017-es vb-re készülve ez különösen ártalmas, hiszen ez a hazai világverseny lehetne nekem és sok sportolótársamnak is karrierünk csúcspontja. Abban tudok bízni, hogy rövid időn belül olyan döntések születnek a sportvezetésben, amelyek ezen a téren változást hoznak, és amelyek a személyes érdekekkel szemben a medencébe csobbanók érdekeit veszik majd figyelembe.

 

Gyárfás: Nem mondok le!

 

Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke, valamint a vita egyik főszereplője ma sajtótájékoztatón reagált a neki címzett sorokra:

 

„Nem mondok le! Nem azért, mert Katinka ezt szerette volna, hanem azért, mert még kötelezettségeim vannak. Elviseljük ezt az ország sikere érdekében. Az elnökséggel gyakorlatilag bármire képesek vagyunk ennek a megoldása érdekében. Ez mindenkinek szent ügy. Ha kell, le is térdelek!”

 

Gyárfás azt is elmondta, hogy a tavaly Katinka által nyilvánosan széttépett ajánlatot megemelték, jelenleg 15 millió forinttal támogatnák Katinka felkészülését, ami szerinte nagyságrendekkel magasabb összeg, mint amekorrát a többi úszónak ajánlottak fel.

 

„Hogy mások is esetleg beállnának mögé? Nyitottak vagyunk mindenre, de félek tőle, hogy igen, hiszen mágikus erejű szavai vannak. De szeretném, hogy a versenyzőket ebbe ne vonjuk bele, ne provokáljuk őket, mert most nekik a legfontosabb, hogy a világversenyekre készüljenek”

– tette hozzá a szövetség elnöke.

 

nemzetisport.hu, Körkép.sk

Nyitókép: blikk.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!