Megállapodott a magyar kormány a szociális partnerekkel: a jelenlegi 111 ezer forintos (359 euró) minimálbér 15, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő jövőre, a munkáltatói járulékok 5 százalékponttal csökkennek – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) ülését követően kedden Budapesten.

 

Varga Mihály hangsúlyozta, eleget tett annak a miniszterelnöki elvárásnak, hogy béremelésben „menjen el a falig”. Mint mondta, itt minden partner elment a határáig és egy olyan kompromisszumos megállapodást kötöttek, amely alapja egy hatéves gazdasági tervnek.

 

A nemzetgazdasági miniszter leszögezte, a megkötött megállapodás lehetővé teszi azt is, hogy 2-3 százaléknál nagyobb mértékű gazdasági növekedés is lehetővé váljon a következő években.

 

 hirdetes_810x300  

A bérmegállapodást a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének, a Vállalkozók Országos Szövetségének, az ÁFEOSZ–COOP Szövetségnek, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligájának, a Magyar Szakszervezeti Szövetségnek, a Munkástanácsok Országos Szövetségének képviselői fogadták el, a Stratégiai és Közszolgáltató Társaságok Országos Szövetségének, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülésnek a képviselői pedig egyetértésüket fejezték ki azzal kapcsolatban.

 

 

kormany.hu

Nyitókép: NGM

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!